CJCC și CJ Călărași ne invită la o noapte de neuitat: Noaptea albă a muzicii folk – 19 iulie 2019, ora 21

You must need to login..!

Embed Code

  1. Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Consiliul Județean Călărași organizează vineri, 19 iulie 2019, începând cu ora 21., pe scena din Parcul ”Dumbrava”, proiectul cultural „NOAPTEA ALBĂ A MUZICII FOLK

 

Vor participa: Mircea Baniciu, Maria Gheorghiu, Ștefania Iacob, Vali Boghean Band, Clara Mărgineanu, Loreta Popa, Tatiana & Marius Ojog, Cătălin Stepa, Adi Bezna.

Maria Gheorghiu, un artist care slujeste scena de ani si ani, un artist cu sute de spectacole, un artist responsabil pentru afirmațiile pe care le face a apreciat efortul echipei de la CJCC Călărași: A fost o noapte de vis, impecabil realizată de oameni care iubesc muzica folk. Sunetul de nota 10, publicul de 10…

Anul trecut, participanții la Spectacolul Noaptea albă a muzicii folk – de fapt un proiect național unic de promovare și conservare a valorilor muzicii românești folk au apreciat însemnătatea spectacolului. Andonii Marinela: Am simțit puterea dată de retrăirea atotputernicei tinereți. Zic si eu…Am început să vibrez retrăind sentimente pozitive trăite sub vraja acestui gen muzical.

Finanţatorul manifestării culturale, Consiliul Judeţean Călăraşi prin titularul de proiect, Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie vor oferi și în acest an condiții optime de desfășurare. Terasa din fața scenei pe care vor evolua artiștii va fi amenajată cu scaune, astfel încât spectatorii nu stea în picioare. Curățenia, măsurile de acces și de ordine publică vor fi organizate de o firmă de pază, Jandarmeria Călărași, ISU…Vom oferi publicului spectator o scena organizată cu dăruire, unde jocul de lumini și sunetul vor atrage oamenii. Vom oferi diversitate și un spectacol de excepție pentru călărășeni. Pentru că merită. Vom demonstra profesionalism în ceea ce facem pentru ei. – a declarat managerul CJCC Călărași Virgil Diaconu

 

Pe scena din parcul Dumbrava, călărășenii pot descoperi nu numai un spectacol, o trăire, un crâmpei din viața lor, concretizate pe scenă, cu un zâmbet imens al firii, oferit cu drag și dezinteresat acestora. Oamenii pot veni să vadă acest spectacol, cu speranța că, în acest fel, mai pot scăpa, cel puțin pentru un moment de apăsarea dureroasă a existenței  cotidiene. Călărășenii pot asista și aprecia ca și în anii anteriori cum promovează Centrul Județean de Creație și Cultură Călărași & Consiliul Juidețean Călărași muzica folk ca formă de artă, pe scena din parcul Dumbrava ca făcător de bine spiritual, de mesager al frumosului și nu numai. Putem aprecia că în urbea noastră mai pot evolua artiști de valoare. Cea mai primitoare scenă pentru artiști este întotdeauna scena de acasă. Este scena din Parcul Dumbrava.

Starea asta frumoasă de grație care a încărcat și anii trecuți întreaga audiență cu energia necesară pentru a duce povestea mai departe, va continua și în acest an. După ce au avut loc zeci de reprezentații în țară, după ce a trecul efectul bunei dispoziții, al împlinirii, te cuprinde o foame de nou, de altă încercare, spun spectatorii, care așteaptă cu sufletul la gură spectacolul…Am vrea să ne odihnim puțin după un spectacol minunat ca cele prezentate de Centrul de Cultură și Creație din Călărași, măcar o perioadă, dar foamea asta de frumos naște în noi, undeva în suflet, un fior amestecat de teamă și bucurie vulcanică. Ne mistuie, ne energizează, și nu ne dă pace până nu participăm la un alt proiect ca acesta, organizat de CJCC Călărași, până nu asistăm la evoluția altor piese, care să ne capteze și să ne capaciteze…apreciază călărășenii.

Așadar, dragi iubitori ai acestui gen de muzică și nu numai, vă așteptăm în Parcul Dumbrava, să ne bucurăm sufletul într-o noapte frumoasă de vară și să continuăm povestea fără de sfârșit a folkului.