CJCC: Se pregătește programul Aur de Bărăgan.

You must need to login..!

Embed Code

CJCC Călărași pregătește programul  „AURUL DE BĂRĂGAN”

Virgil Diaconu, manager: Activitatea CJCC a fost lovită din plin de măsurile pe care a trebuit să le luăm, impuse de starea de urgență și de alertă. A trebuit să anulăm o mare parte din rezultatele muncii depuse de noi în ceea ce privește pregătirea sezonului artistic și nu numai în judeţul Călărași. Astfel, rând pe rând au trebuit anulate spectacole care presupuneau evoluția pe scenă a  unor mari nume ale scenei românești și internaționale, cum ar fi: Doru Octavian Dumitru, Direcţia 5, Fuego, Elena Gheorghe, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Florin Chilian, Emeric Imre, Smiley, Feli, Delia, Katanga, Nelu Ploieșteanu, ASU (pentru Ziua rromilor) și, nu în ultimul rând, surpriza deosebită pe care o pregătisem pentru călărășeni, pentru data de 16 mai, cunoscutul compozitor și interpret Goran Bregovici, în concert extraordinar. Cât despre surprizele dorite, tot ce vă spun deocamdată este că sperăm să mutăm la Călărași un apreciat festival internațional de muzică ușoară, ce va avea loc în perioada 3-5 noiembrie. Anunț călărășenii că, prin hotărârea Consiliului Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație a redirecționat în această perioadă o parte din sumele alocate inițial pentru spectacolele din trimestrul 2 al acestui an, în valoare de aproximativ 5 miliarde lei vechi, către spitalul Călărași.

Ne-a luat prin surprindere afluența de public la spectacolele realizate cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, de Valentine’s Day, Dragobete, Ziua Femeii, show-uri la care au contibuit mari artiști ai României: Irina Loghin, Floarea Calotă, Veta Biriș, Trupa Taxi, trupa Distinto, Mircea Rusu, Emil Drăgoi, Gabriel Dorobanțu, Cătălin Crișan, Ionuț Galani, Greek4U, Constantin Măgureanu. Suntem cu ochii pe virus. Doar n-o să stăm în loc din această cauză. Mergem mai departe și oamenii noștri pregătesc în continuare programul nostru de suflet numit „AURUL DE BĂRĂGAN”, unde, după cum cunoașteți deja ne vom implica în scoaterea la lumină a valorilor culturale călărășene.

Festivalul Naţional „Flori de Mai” și  Festivalul „Hora Mare” nu se vor ține în acest an. Tot ce vă pot informa este că nu vom lăsa locuitorii județului nostru fără hrană spirituală. Vom compensa cu multe alte surprize, plăcute de data aceasta. 

Un proiect nou ar fi și acela de  repunere pe picioare a sălii cinematografului Orizont…

Virgil Diaconu, manager CCJJ Călărași: Avem în vedere recuperarea sălii pe care să o amenajam prin renovare în interesul locuitorilor zonei Big, astfel încât aceștia să fie mai aproape de fenomenul cultural călărășean. Dorim să redeschidem cinematograful, de această dată de la 3D în sus (de ce nu și 5D), și să pregătim scena și pentru piese de teatru, spectacole de muzică și dans. S-a dovedit că sala ”Știrbei Vodă” a Consiliului Județean este prea mică pentru a satisface nevoile culturale ale călărășenilor. Îi asigur pe călărășenii mei că, atâta timp cât echipa aceasta va rămâne la conducerea județului, nu vor mai fi nevoiți să meargă la București pentru a vedea spectacole valoroase pe scene scumpe.  Vor veni spectacolele la Călărași.