CJCC deschide Cinema 2D cu filmul TENET. TRAILER

You must need to login..!

Embed Code

Lungmetrajul “Tenet”, considerat filmul verii din acest an, un blockbuster de acţiune cu elemente SF regizat de cineastul Christopher Nolan, va fi lansat miercuri – inclusiv în Europa. Filmul este aşteptat ca un veritabil “Mesia” de administratorii lanţurilor de cinematografe, profund afectate de actualul context sanitar provocat de pandemia de COVID-19.

În mod excepţional, acest film va fi lansat mai întâi în Europa, înainte de premiera sa din Statele Unite. “Tenet” va putea fi vizionat începând de miercuri, 26 august, în peste 70 de ţări, inclusiv în Europa, dar şi în Canada, Australia şi Coreea de Sud. În România, filmul poate fi văzut dacă Guvernul decide să deschidă cinematografele. Marți, ministrul Culturii și-a exprimat speranța că „după 15 septembrie să fie permisă reluarea activităţilor artei spectacolului în săli”, prezentând însă trei scenarii pentru această dată:

  • – redeschiderea sălii la o capacitate de 100% din totalul numărului locurilor disponibile;
  • – redeschiderea sălii la o capacitate de 66% din totalul numărului locurilor disponibile, întrucât familiile vor putea sta împreună şi grupuri până la trei persoane;
  • – menţinerea interdicţiilor pentru evenimentele culturale în spaţii închise şi pentru cinematografe.

Deschiderea teatrelor și restaurantelor de la 1 septembrie a fost discutată de președintele Iohannis, iar CNSU a luat o decizie în acest sens cu respectarea unor măsuri.

Conform Digi24.ro “Tenet” are toate ingredientele necesare pentru a-şi îndeplini misiunea. Scenariul filmului se reflectă în titlul său, care este un palindrom – cuvânt care poate fi citit de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Acelaşi tratament îl rezervă Christopher Nolan şi personajelor din film, care pot să avanseze normal în intrigă sau să se întoarcă în timp pentru a încerca să obţină diverse avantaje în lupta cu adversarii lor.

Prin această tuşă SF, “Tenet” dinamitează traseul clasic al unui agent secret – interpretat de John David Washington, fiul celebrului Denzel Washington, care a putut fi văzut în “BlacKkKlansman” – aflat pe urmele unui veritabil spirit al răului, jucat de Kenneth Branagh, care ameninţă omenirea. Fără să revoluţioneze neapărat genurile abordate într-un stil alert în noul său film cu o durată de două ore şi jumătate, Christopher Nolan ridică totuşi ştacheta la un nivel foarte înalt. Prin prisma filmelor de spionaj, “Tenet” conţine influenţe din seria “James Bond”. Christopher Nolan a dezvăluit săptămâna trecută într-o conferinţă de presă organizată în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19 că a fost marcat de “The Spy Who Loved Me”, un film din seria “James Bond” în care rolul agentului 007 a fost jucat de Roger Moore…apreciază Digi24.ro

Comunicat CJCC
Începând cu 18 septembrie 2020 ora 17.00 Cinematograful Călărași își așteaptă iubitorii de filme cu premiera filmului TENET.
După multe amânări, lansarea filmului TENET va avea premiera în data de 18 septembrie, în România.
John David Washington este noul Protagonist în filmul – spectacol semnat de Christopher Nolan, o poveste originală de acţiune şi Science Fiction. Înarmat cu un singur cuvânt – Tenet – Protagonistul luptă pentru supraviețuirea întregii omeniri călătorind printr-o lume crepusculară din spionajul internaţional a cărei acţiune se va desfășura dincolo de timpul real.
Nu este călătorie în timp. Ci Inversiune.
Pentru buna desfășurare a activității, trebuie să ne informăm spectatorii cu privire la măsurile și regulile minime care vor trebui respectate de către aceștia pentru a putea viziona un film, în vederea reducerii impactului riscului de infecţie cu SARS-CoV-2 în conformitate cu prevederile ordinului nr. 3142/1495/2020:
• Masca este obligatorie la intrarea în sediul cinematografului și pe toata durata vizionării filmului;
• Persoanele care refuză purtarea maștii, sau nu o poartă corespunzător, nu pot intra în cinematograf;
• Dacă în timpul vizionării filmului există vreun spectator care nu poartă mască sau nu o poartă corect, se va întrerupe difuzarea filmului, și va fi reluată după evacuarea persoanei în cauză.
• La intrarea în cladirea cinematografului se va masura temperatura fiecărei persoane;
• Persoanele care refuză să le fie măsurată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii;
• Persoanele care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată) sau care au temperatura peste 37,30C, nu vor avea acces în incinta clădirii;
• Accesul în clădire și în sala de cinematograf precum și evacuarea, se vor face conform circuitelor stabilite de către organizator, cu respectarea distanțării fizice de 1,5 m.
• Se va respecta distanța de un scaun liber între spectatori (cu excepția minorilor sub 12 ani care pot sta lângă adultul însoțitor, un adult cu maxim 2 minori);
• Pentru evitarea aglomerării care se poate crea la intrarea în sediul cinematografului, accesul se va face cu o oră înainte de începerea difuzării filmului;
• Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași va posta cel târziu în data de 17.09.2020, Instrucțiunile de măsuri și reguli privind activitatea de difuzare filme în cadrul cinematografului 2D/3D al CJCC Călărași, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pe site-ul propriu www.culturalcl.ro .
Referent marketing
Grațiela Soare