CJCC Călărași își face o evaluare a activității. Iată ce se propune pentru viitor… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Pandemia a obligat CJCC la reorganizarea activităților

Centrul Județean de creație și Cultură Călărași a fost luat prin surprindere la începutul acestui an de afluența de public la spectacolele realizate cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, de Valentine’s Day, Dragobete, Ziua Femeii, show-uri la care au contibuit mari artiști ai României: Irina Loghin, Floarea Calotă, Veta Biriș, Trupa Taxi, trupa Distinto, Mircea Rusu, Emil Drăgoi, Gabriel Dorobanțu, Cătălin Crișan, Ionuț Galani, Greek4U, Constantin Măgureanu. A urmat pandemia cu măsuri de distanțare socială care nu permiteau organizarea de spectacole sau alte activități, în condițiile în care pentru terenul de fotbal Navrom sau scena din parc Dumbrava nu s-a putut realiza vreo activitate. 

Festivalul Naţional „Flori de Mai” și  Festivalul „Hora Mare s-au anulat în acest an. S-au anulat și zilele localităților, ocazie cu care se puteau desfășura diferite manifestări câmpenești care să includă și activități cultural artistice, recitaluri, etc. Salariații CJCC  pregătesc în continuare programul  de suflet numit „AURUL DE BĂRĂGAN”

Virgiliu Diaconu, manager CJCC: Vrem ca în acest  an să ne dezvoltăm şi pe partea de creaţie şi tradiţie. În acest sens, specialişti din cadrul CJCC Călăraşi si Palatului Copiilor lucrează încă de la începutul anului la elaborarea regulamentului de funcţionare a acestui program. În linii mari ne dorim ca echipe mixte din cadrul CJCC să se deplaseze în toate localităţile din judeţul nostru şi să identifice valori călărăşene, în toate  artele, indiferent de vârstă. Căutăm talente muzicale, formaţii de dans, pictori, poeţi, tradiţii de mult uitate pe care dorim să le scoatem la lumină, ca să zic aşa, inclusiv reţete culinare vechi, mesteşugari, obiceiuri. 

Pentru aceasta am prevăzut un buget generos, zic eu, circa 300.000 lei, din care vom acorda şi premii pentru participanţii care vor ajunge în marea finală, programată la Călăraşi, în luna octombrie.  Semifinalele se vor desfăşura la Lehliu, Olteniţa şi Călăraşi, unde primii 8 clasaţi vor fi premiaţi şi vor obţine dreptul de a evolua în finală. Suntem pregătiţi ca pentru cei ce vor câştiga acest concurs să le asigurăm profesori şi şcolarizări astfel încât atunci când vor evolua la festivaluri şi concursuri să reprezinte cu cinste şi mândrie judeţul nostru.

Un proiect nou ar fi și acela de  repunere pe picioare a sălii cinematografului Orizont. Avem în vedere recuperarea sălii pe care să o amenajam prin renovare în interesul locuitorilor zonei Big, astfel încât aceștia să fie mai aproape de fenomenul cultural călărășean. Dorim să redeschidem cinematograful, de această dată de la 3D în sus (de ce nu și 5D), și să pregătim scena și pentru piese de teatru, spectacole de muzică și dans. S-a dovedit că sala ”Știrbei Vodă” a Consiliului Județean este prea mică pentru a satisface nevoile culturale ale călărășenilor – a încheiat managerul CJCC Călărași  Virgiliu Diaconu