CCIA Călărași a premiat excelența și longetivitatea firmelor călărășene. La topul firmelor călărășene… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Topul firmelor călărășene, eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură e fost organizat cu profesionalism și în acest an de către directorul ONG-ului dl. Marian Drăgan și dna Silvia Mândruțescu. La restaurant Queen au participat reprezentanții Guvernului României prefectul George Iacob și subprefectul Mihăiță Beștea, reprezentanții Consiliului Județean președintele Vasile Iliuță și vicepreședintele Marian Dinulescu, reprezentanți ai Primăriei Călărași prin primar Daniel Drăgulin, viceprimar Viorel Ivanciu. Din partea partidelor politice au participat Marius Dulce președinte al org. mun. a PSD Călărași. De remarcat baia de aprecieri și discuțiile cordiale dintre Vasile Iliuță și investitori călărășeni de pe tot parcursul manifestării.

Marian Drăgan a deschis evenimentul cu o prezentare a modului în care au fost evaluate firmele, printr-un sistem de indicatori financiari, după domeniul de activitate și clasa de mărime a întreprinderilor. S-a prezentat eforturile Instituției asupra predictibilității afacerilor, a informării acestora privind cadrul legislativ și de reglementare stabil ce li se oferă investitorilor, pentru o mai mare receptivitate a autorităților naționale, județene sau locale, pentru elaborarea corectă a unor strategii optime de piață, generatoare de încredere și stabilitate din partea antreprenorilor.

Prefectul județului George Iacob a prezentat preocuparea continuă pe care a avut-o pentru asigurarea unui climat pentru dezvoltarea aportului capitalului uman vizavi de forța de mncă calificată, despre încurajarea asocierii în afaceri și despre  dezvoltarea și modernizarea necesară a fi continuată în județul Călărași.

Și Vasile Iliuță și Daniel Drăgulin au subliniat preocupările Instituțiilor ce le conduc pentru a asigura un mediu stabil investitorilor, prin crearea unor facilități legale acestora privind accesul la utilități și o autorizare rapidă care să nu-i mai plimbe pentru luarea unor avize pe la diverse Instituții, ci prin realizarea unui registru special pentru avize necesare autorizațiilor ce se va înființa la nivelul primăriei.

Vasile Iliuță: 200 de oameni de afaceri sunt în Topul Firmelor Călărășene 2019, un eveniment cu tradiție organizat de Camera de comerț, industrie și agricultură.

Succesul dumnealor de astăzi înseamnă investiții, locuri de muncă și o viață mai bună pentru călărășeni.
Vă felicit pentru rezultatele remarcabile, sunt alături de fiecare om harnic al acestui județ și am convingerea că împreună putem dezvolta Călărașiul.

În TOPUL DE EXCELENȚĂ figurează:

1 AGRO CHIRNOGI SA

2 ALDIS

3 AVICOLA DRAGOȘ VODĂ

4 CHIREA SRL

5 CATEX SA

6 CONCORDIA AGRO SRL

7 CONFORT SA

8 COSLO ZINCA SRL

9 GIMART EXPORT IMPORT SRL

10 ILYA AGRO SRL

11. KOMORA SRL

12 MEDIA PRINT SRL

13.NUTRICOM SA

14 PISCICOLA PROD COM SRL

15. PRIMA NOVA SRL

16 REMAT S.A.

17 SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

18 SOFIDEL ROMANIA SA

19 TELPRON COMEX SRL

20 ZAFA SA

În cadrul evenimentului au fost prezentate soluții moderne pentru recrutare a forțelor de muncă, parteneriate de afaceri pentru sprijinirea acțiunilor pentru dezvoltarea  pieței muncii la nivel transfrontalier, creșterea ratei de ocupare, dezvoltarea mobilității și antreprenoriatului, în cadrul proiectului CBC-Laborlab, finanțat prin cadrul programului INTERREG V-A România-Bulgaria. Marian Drăgan și Silvia Mândruțescu aprezentat celor interesați serviciile pe care CCIA Călărași le oferă pentru consultanță, eliberarea certificatelor de origine a mărfurilor, confirmarea și atestarea evenimentelor din județ, organizarea de întîlniri de afaceri, simpozioane, etc., înlesnirea contactelor și schimburilor interne și internaționale, eliberarea de adeverințe și recomandări agenților economici, medierea și soluționarea prin arbitraj a litigiilor comerciale și civile interne și internaționale și alte servicii stabilite prin lege care intră în competența Instituției.