Cătălin Iliescu/ PMP: NU sunt de acord ca astăzi în România votul să fie tranzacționat pe bani…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Senatorul Cătălin Iliescu, candidat la funcția de senator al României din partea PMP Călărași s-a adresat călărășenilor, și în special oamenilor săraci, nevoiași, amărâți: Mă adresez celor care nu mai au încredere în nimic, celor care pentru orice lucru pe care îl iau de la un om sau de la un altul, reprezintă un câștig pentru ei. Vorbesc despre bani…Probabil nu v-au spus…Eu am cerut oficial ministrului de interne să dubleze și să tripleze efectivele de jandarmi și polițiști în săptămâna premergătoare votului și cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare. Conf. art 386 Cod Penal, oferirea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze o anumită listă de candidați, ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. 

Iliescu: Dragi români. Dacă un politician sau un om de afaceri vine la voi și vă oferă bani în schimbul votului dvs. nu o mai faceți. Vorbesc de o categorie minoritară care acceptă să își tranzacționeze votul în schimbul banilor. Oameni buni…spuneți și voi asta…Uite, eu 4 ani nu vreau să mai fac asta. Vreau să votez cu inima nu cu ce îmi spune unul și altul… Și hai să vedem dacă merge. Pentru că eu spun că merge. Am ajuns la o situație în România, la o problemă care s-a externalizat în toată țara: tranzacționarea voturilor pe bani. Vorbim de ea și în București, și în Călărași, și în Giurgiu, în Timișoara, în Iași sau în general în țară. Vedem asta la sate sau la periferiile orașelor unde oamenii sunt amărâți, sunt sărmani, acolo unde omul zice…măcar de la tine mă aleg cu 1 milion…pentru că de la ăștia oricum nu au făcut nimic. NU sunt de acord cu asta. NU sunt de acord ca astăzi în România votul să fie tranzacționat pe bani. Tot se vorbește că în campanie s-au dus geamantane, că unul are 50, altul are 200…Ce-i asta? Eu nu vreau să îmi cresc copiii într-o Românie în care un primar sau un parlamentar ajunge într-un scaun, pe o funcție pe bani. Eu, Cătălin Lucian Iliescu NU sunt un astfel de om. 

Material realizat la comanda Partidului Mișcarea Populară Filiala Călărași de către Pîrloagă Marian Dorin I.I. CMF11200012