Cătălin Iliescu/ PMP Călărași: Vom termina cu țopăiala unora de la un partid la altul. Avem proiecte utile României. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Cu ocazia conferinței de presă privind prezentarea candidaților Partidului Mișcarea Populară la Călărași, senatorul Lucian Cătălin Iliescu prezintă clar câteva proiecte legislative care vor să restabilească dreptatea socială. După cum știm cu toții, PMP are câteva proiecte naționale prin care se promovează interesul național, pentru a ajunge în casa fiecărui român. Vrem o schimbare a clasei politice și a gândirii pe care, de 30 ani actualii politicieni au avut-o despre țara noastră.A fost o perioadă de tranziție dureroasă pentru foarte multe familii din România, o perioadă în care România a fost fărâmițată.Este vremea unei schimbări profunde a clasei politice românești și a modului de a face politică în România – a afirmat senatorul Iliescu.

PMP militează pentru revenirea la 300 de parlamentari. Trebuie să respectăm Referendumul din 2009 când peste 87% dintre româniau spus DA vrem doar 300 parlamentari. Asta trebuie să se întâmple până în 2024 și este anormal pentru o populație diminuată fașă de 1989 să aibe 475 parlamentari atât timp cât noi suntem 15 milioane cetățeni cu drept de vot și alți 3 plecați din țară. Primarii trebuie aleși din 2 tuturi de scrutin. Am strâns peste 1 milion de semnături pentru acest proiect de lege. Trebuie să corectăm greșeala produsă acum un timp în cele peste 3200 UAT -uri și să nu mai avem primari ajunși să fie votați și investiți cu doar 7 – 10% din numărul total al alegătorilor. Normal este ca un primar să fie investit cu peste 50% din numărul celor care vin la vot…a spus senatorul Cătălin Iliescu.

Cel mai important proiect al nostru al PMP este Unirea Moldovei cu România. În următorii 10 – 15 ani Moldova trebuie să fie parte integrantă a României și a Uniunii Europene.Proiectele noastre de țară vizează în principal asigurarea finanțării pentru dezvoltarea țării, a localităților prin realizarea de autostrade sau drumuri. Autostrada Vestului trebuie să lege mun. Iași cu Bistrița. Vorbim de drumuri europene prin munți care să lege Carpații Orientali de localități importante ce au nevoie de acces la drumuri, la dezvoltare. Și pentru jud. Călărași vom cere realizarea de 2 benzi pe sensul de mers între mun. Călărași și Oltenița, precum și între Călărași și Drajna.

Proiectele noastre ale PMP pentru educație sunt ample. Vom asigura WI- FI pentru fiecare școală, și tabletă pentru fiecare elev. Vom spune astfel stop tăierii pădurilor și accesului rapid la informație.Digitalizarea se va dezvolta la nivelul instituțiilor și primăriilor. Nu este normal ca în 30 de ani de la revoluție să avem doar 70% acoperire pentru internet și cozi la primărie, ori pentru plata unor utilități. Măsurile noastre vizează reparațiile unor nedreptăți sociale produse de actualul guvern Orban. Nu suntem de acord cu închiderea piețelor și suntem fermi pentru ca piețele să rămână deschise. Tarabele scoase în afara piețelor sunt parte dintre cele mai proaste soluții oferite de guvernul Orban – a declarat senatorul Iliescu.

Privind județul Călărași…am rămas fără cuvinte când am descoperit pâcla, aerul poluat din jurul mun. Călărași, al doilea oraș din țară pe harta poluării. Este anormal ca un oraș situat pe malul Dunării să fie poluat. Toate fabricile din jurul municipiului trebuie dotate cu filtre funcționale pentru rezidurile ce sunt deversate în atmosferă. Trebuie să desființăm gropile de gunoi nelegale din județ de ex. cea de la Lehliu și să trecem la eliminarea disconfortului urban pentru cetățeni. Primul pas este ecologizarea, salubrizarea eficientă a localităților și împădurirea. La fel, importante pentru noi sunt crearea de locuri de muncă. Camera de Comerț și Industrie  a României trebuie implicată pentru a realiza locuri de muncă cu investitori serioși din UE care vin să investească în Călărași. Parlamentarii și primarii trebuie implicați în acest proces de asigurare de locuri de muncă. Sunt multe oportunități pe care le propunem…

 

Relansarea turismului pe Dunăre este alt proiect important al PMP. Este o rușine națională modul defectuos în care s-au gospodărit resursele naturale oferite de acest fluviu timp de 30 de ani. Canalul Dunăre Siderca trebuie regândit privind utilitatea. Trebuie realizate concursuri de idei care să pună în practică cele mai valoroase idei pentru cetățean. Filipescu și cei care au condus defectuos județul au reprezentat jalnic interesele cetățeanului. Nu am văzut pe parlamentarii călărășeni luând cuvântul pentru interesele acestui județ. Iar cei care l-au reprezentat au făcut asta cu rușine, unii fără a spune că reprezintă județul Călărași Circumscripția electorală unde au fost votați. Unii nu au avut nici măcar cabinete parlamentare acolo unde au fost votați. S-au orientat către pensii speciale cât mai mari de care să beneficieze…a declarat senatorul Lucian Cătălin Iliescu, candidatul PMP România la funcția de senator al României.

 

Material realizat la comanda Partidului Mișcarea Populară Filiala Jud. Călărași de către Pîrloagă Marian Dorin I.I. , CMF 11200012