Călărași. Taximetriștii au obținut creșterea tarifelor la 3 lei/ km. Consilierii PSD au aprobat / consilierii PNL s-au opus…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

În ședința de Consiliu local din 27 ianuarie 2022 a mun. Călărași, consilierii au discutat și Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi. Un grup de taximetriști din sală au intervenit și au întrebat de ce 2 lei/ km.? 

Consilierul Luca Mariana/ PNL a arătat că cel mai mare din țară este de 3 lei la Arad. Media la București este de 2,5 lei/ km., Constanța 2,5 lei/ km. Creșterea de 30% cum a propus consilierul PNL ar fi rațională în opinia sa, față de situația în care se află populația în ziua de astăzi. S-a propus și s-a aprobat un tarif maximal mai mare cu 30% respectiv de 2 lei/ km. 

Taximetriștii au intervenit în discuția cu primarul Dulce și au arătat că a crescut prețul carburanților, care s-a dublat. A rezultat că taximetriștii nu au fost în stare să înainteze nici o analiză de calcul al prețului solicitat. Viceprimarul Dragu a arătat că tarifele taximetriștilor nu au mai fost mărite din 2010. Consilierul PNL Luca Mariana a intervenit și a cerut să se prezinte dacă contravaloarea călătoriilor sunt fiscalizate, arătând că cetățenii nu primesc bonuri fiscale. Dragu a revenit și a arătat că tocmai aceste prețuri mici din 2010 încurajează evaziunea…

Consilierii PNL au votat pentru un tarif maxim de 2 lei / km. iar amendamentul lor a fost respins. Majoritatea consilierilor au votat proiectul așa cum a fost el redactat de către primărie. 

Astfel s-a stabilit valoarea de 3 lei/ km. Detalii pe  LINK H7