Călărași: Tatăl unui nou născut vrea să afle de ce i-a murit copilul. Suspiciuni de malpraxis la SJU Călărași.

You must need to login..!

Embed Code

Petre Laurențiu a venit joi 7 mai cu soția însărcinată la Spitalul Județean Călărași pentru a naște. El ne povestește cum soția sa a fost anterior internării evaluată de către medicul specialist obstretică ginecologie, dr. Said ca având o sarcină normală, urmând să nască normal, fără complicații. Și la spital odată cu internarea  s-au făcut analizele și i s-a comunicat soției că nașterea va fi normală. Operația a fost însă dificilă și a durat cca. 3 ore… spune soțul.  Femeia a cerut să i se facă cezariană dacă vor fi complicații la naștere. Medicul a reușit după 2 ore să scoată doar capul fătului nereușind, moment în care s-ar fi efectuat cezariana, dar fără medic anestezist. Copilul a fost dus imediat după naștere pentru a fi resuscitat iar femeia operată  la ATI. Cu mult după operație i s-a spus că copilul este mort. După insistențe mari telefonice, pentru că în spital accesul este interzis din cauza pandemiei, nu i s-a comunicat familiei cauza decesului.

Familia care trebuie să înmormânteze copilul a epuizat apelurile telefonice și nu a reușit ca în 5 zile să vorbească cu conducerea spitalului județean de urgență din Călărași, și nici cu medicul care a operat-o pentru a i se comunica cauza morții. Pe certificatul de deces boala de care suferea copilul este necunoscută…Comunicarea cauzei morții necesită o comisie de medici, cu care tatăl nu este de acord. El spune că responsabil este medicul care a operat și cei care au stat acasă. Tatăl și cumnata femeii au depus multe insistențe iar la solicitarea depusă scris acum 5 zile pe data de 7 li s-a spus să aștepte răspuns scris de la o comisie juridică. Tatăl povestește cum medicul ce a operat s-a ascuns de polițiști când au venit la spital. S-au efectuat cercetări de către criminaliști la orele 03.00. De la conducerea spitalului nu s-a primit vreun răspuns.

Rudele nu au fost contactate. Acestea au contractat un medic legist privat pentru a afla cauza morții. Sunt suspiciuni că s-a tras de copil până la rupt…spune tatăl care a venit să își ridice copil și să îl înmormânteze. Tristețea și suferința nu se pot descrie. Am așteptat 9 luni pentru ca să se facă experiențe asupra copilului meu???întreabă revoltat tatăl. Doamna rezident nu trebuia să opereze, trebuia asistată de un medic cu experiență. Mă voi îndrepta împotriva SJU Călărași cu o plângere în funcție de răspunsurile primite. Nu mai am încredere în serviciile medicale de la acest spital, de aceea mi-am contractat medic particular. Le transmite celor ce pot fi în această situație să fie atenți, pentru că medicii începători pot face experimente pe corpul copiilor lor. Mulțumește celor care îi doresc curaj pe grupurile de socializare pentru a afla adevărul… ne spune Petre Laurențiu

Cauza decesului este necunoscută spune tatăl indicând certificatul de deces. Spitalul județean ar trebui să ia o măsură. Cercetările vor continua la Poliție și Parchet. Ministrului Tătaru… i-aș transmite…Dacă ar fi copilul lui în situația celui al meu…atunci ce ar face? A 5-a zi de la moartea copilului meu nu am primit nici un răspuns. Dânsul ar fi mulțumit de Spitalul Județean Călărași?