Călărași. Și în acest an consilierii PNL s-au opus dezvoltării municipiului și nu au votat bugetul. PRO România a demonstrat responsabilitate și a votat bugetul. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Ședința de Consiliu local al mun. Călărași a avut mai multe amendamente formulate din partea grupului PNL prin consilierul Luca Mariana. Aceasta a cerut suplimentarea bugetului mai multor școli pentru a se cumpăra camere video, sisteme de supraveghere și de alarmare în locul paznicilor. Primarul Marius Dulce s-a revoltat arătând că sumele sunt foarte mari și că nu există vreun deviz pentru aceste achiziții. Mai mult, instalațiile defecte se pot repara sau completa cu camere ori alte accesorii.

 VIDEO

Grupul PNL a cerut repararea acoperișurilor la mai multe școli, ori realizarea unei săli de sport. Primarul a indicat că anul trecut mai multe școli nu au cerut să își repare acoperișul ci să își facă alt gard, ori să își construiască foișor ori parchet – deși puteau să constate că le plouă înclase. Nici un director nu a fost prezent, dar primarul a stabilit o strategie de achiziție cu Inspectoratul Școlar putând a apela inclusiv la finanțare PNRR.

La final grupul PNL a arătat prin vocea consilierului Luca că nu vor vota nici în acest an bugetul. Primarul a apreciat că liberalii se opun și în acest an dezvoltării județului. Luca a indicat că refuzul se datorează faptului că există cheltuieli neeligibile plătite din împrumut / uitând de inflație și de amânarea multor lucrări. Directorul Ene Valentina a indicat că de joi până astăzi marți se puteau solicita documente, dumneaei având 2 bibliorafturi. 

Chiriță Alexandru a demonstrat responsabilitate și a subliniat că PRO România va vota bugetul chiar dacă nu a existat consultarea dorită, orașul trebuind să se dezvolte. Sunt lucruri urgente și noi nu vrem să frânăm lucrurile ce trebuie să urmeze, multe având urgență.

Notă. În timpul administrației liberale grupul PSD a votat fiecare buget local și nu s-a opus dezvoltării municipiului. Fostul primar a fost receptiv ca și actualul primar propunerilor cetățenilor și consilierilor în prioritizarea unor alocări bugetare.