Călărași. Primarul Marius Dulce informează despre străzile pe care se vor efectua lucrări de apă și canalizare/ proiect POIM. VIDEO.

You must need to login..!

Embed Code

Proiectul cu finanțare prin POIM este unul dintre cele mai mari proiecte al echipei Vasile Iliuță derulat de către Ecoaqua pe raza a două județe. Este unul cu cea mai mare valoare și complexitate a lucrărilor de după Revoluție, iar mun. Călărași este beneficiarul unei sume mari de bani. 

Primar, Marius Dulce: Pentru mun. Călărași sunt lucrări importante, începând de la zona de captare a apei de la Chiciu până la Stația de tratare, care vizează refacerea conductei de transport pe această distanță. Aceasta va presupune subtraversare pe sub canalul Dunăre – Siderurgic. Urmează a realiza rețeaua de apă și canalizare în zona Obor, avem multe rețele de schimbat, magistrala pe strada Borcea, str. Republicii. Este vorba de multe alte străzi, un număr de 82 unde a trebuit să realizăm rețeaua. De exemplu pe strada Luceafărului trebuie să schimbăm rețeaua de apă. La fel, pe strada Macului trebuie să înlocuim vechea rețea de apă. 

Vom realiza aceste lucrări suprapus cu lucrările de asfaltare a căror finanțare o avem asigurată pentru tot municipiul, astfel încât la terminarea lucrărilor de apă și canalizare să începem imediat lucrările de asfaltare. Vrem să realizăm aceste lucrări pânî în 2024. Dacă costul lucrărilor prin POIM  va fi depășit îl vom suporta din bugetul local, pentru a nu mai aștepta mult timp pentru finalizarea asfaltării. Primarul Marius Dulce a arătat că va crețte eficiența serviciilor de apă și canalizare oferite, calitatea apei fiind mai bună prin înlocuirea rețelelor vechi, ruginite. Totul va presupune o prioritizare pentru a nu deranja pe cetățeni.

Toate străzile sunt principale, importante și aș vrea să încep cu fiecare. Însă metodologia presupune mai întâi înlocuirea rețelei magistrale de la captare la Stația de tratare. Aș continua cu Luceafărului și Macului, pentru că avem nevoie de lucrări rapide în vederea asfaltării, vor urma cart. Obor, fundătura Cazărmilor de pe lângă  ISU. Toate sunt importante și necesare – a încheiat primarul mun. Călărași Marius Dulce