Călărași. Primarul Marius Dulce hotărât de a termina lucrările la Centrul Civic mai repede. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Începute acum vreo 2 ani, lucrările la Centrul Civic din Centrul Vechi al mun. Călărași au avut de suferit din cauza inflației dar și a lipsei de de materiale/ a creșterii prețurilor la materialele de construcție de la majoritatea furnizorilor. În România sunt multe exemple de dat privind lucrări care au stagnat sau unde s-au reluat licitațiile pentru că foarte rar se mai găsesc executanți de lucrări publice care pot suporta creșterea bruscă a prețurilor. Aflăm că procedurile de indexare a costului lucrărilor cu al creșterii prețurilor sunt foarte delicate, iar statul român prin ordonanță de urgență nu acoperă decât o mică parte a acestor creșteri. În rest trebuie să suporte executanții. 
La Călărași din cauza unei foarte bune colaborări dintre primarul Marius Dulce și executant lucrările au cunoscut după stagnările de anul trecut o revigorare a activităților. Călărășenii au rămas plăcut impresionați de betonarea locațiilor unde a fost excavat pavajul pentru a se executa lucrări conexe  la fântâni arteziene, jardiniere / grădini de flori și pentru arbori, iluminat, canalizare, etc.
Privind lucrările, în prezent s-a ajuns în fața sălii de cultură Barbu Știrbei și a primăriei Călărași. S-au demilat acele fântâni arteziene pline de gunoaie și se excavează pavelele ciuruite din ciment. Se vede clar o ambiție ca în primăvară să înceapă lucrările de placat cu gresie, după betonarea acestei ultime locații. Totul depinde însă și de vreme / de starea vremii, nu doar de ambiția lui Marius Dulce sau interesul executantului…