Călărași. Practicile ilegale ale conducerii Ecoaqua sunt denunțate în ședința de Consiliu Județean. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 27 oct. 2023 s-a constatat că președintele Consiliului de Administrație al S.C. Ecoaqua a refuzat să se prezinte la solicitarea îndreptățită a unui consilier județean în ședința de Consiliu Județean pentru a da răspunsuri la mai multe întrebări. Consilierul Dumbravă a arătat că CJ este acționar cu 32,8% al acestei societăți, indicând sfidarea la care este supus. El a indicat cifra de 2.4 mil. ron prejudiciu adus societății de către reprezentanții acesteia. Prejudiciul este pe perioada în care societatea a hotărât eliminarea coeficientului de repartiție. Acesta nu s-a modificat ci s-a modificat voit indexul contorilor de pe casa scărilor. El a indicat că nu s-a abrogat HCL 30/2010 – de funcționare a societății prin care se stabilea modul de repartizare a pierderilor. La regularizarea ce urmează cetățenii vor avea sume importante de plată. ori societatea va înregistra prejudiciul menționat.
Consilierul a indicat că a depus un document semnat de 9 consilieri și a cerut luarea de măsuri în calitate de acționari majoritari. Dumbravă a arătat că societatea a trecut la facturarea paușal încălcând prev. legii 241, respectiv mii de apartamente contorizate fiind obligate să plătească la paușal. Consilierul Călin / PSD  a cerut explicații care i s-au oferit…
Dumbravă a arătat că este sfidată autoritatea consilierilor care sunt acționari majoritari și a cerut luarea unor măsuri. El a continuat și a arătat că în domeniul de activitate/ actul constitutiv al societății nu există organizarea de acțiuni culturale, de caritate de festivități. Astfel în statut se arată clar că obiectul de activitate principal nu poate fi modificat sau completat cu alte activități pe toată perioada derulării contractului de delegare.  El a indicat desfășurarea de activități prezentate pe facebook, societatea neavând dreptul de a organiza astfel de activități și de a cheltui sume de bani. El a cerut să i se comunice dacă acele activități au fost legale conf. Statutului societății. 
El a mai indicat că societatea a informat prin dl Grama că a accesat un proiect de 2 mil. euro pentru înființarea unui parc fotovoltaic. A felicitat acest lucru dar a indicat că prin managementul dlui director va pierde toți acești bani. Aceasta pentru că proiectul s-a deschis în 22 dec., contractele de finanțare s-au semnat prin mai – iunie 2023, iar la această oră trebuiau încheiate procedurile de achiziție publică și trebuiau încheiate lucrările. Dacă acestea nu se vor încheia în decembrie anul curent, Ecoaqua – prin bunul management al dlui Grama – va mai pierde 2 mil. lei a arătat Dumbravă.
El a încheiat cu gestionarea sumei de 300 mil euro pentru gestionarea sistemelor de apă și canalizare prin POIM nereușind a se prezenta decât câteva contracte de 1% din finanțare. Ce se va întâmpla la sfârșit de an în decembrie 2023? Faptul că s-a început programul, toți acești bani se vor pierde. 300 mil euro vor fi pierduți prin bunul management al dlui Grama – a arătat Dumbravă, solicitând ca conducerea CJ să arate legea reprezentanților Ecoaqua pentru a veni și răspunde consilierilor despre aceste probleme.  
Președintele de ședință dl Beștea a cerut depunerea unui document pentru luarea măsurilor solicitate.