Călărași: Liderii PRO România vor demisia lui Drăgulin. Ei ar vrea să susțină pe Dragoș Coman ca primar…

You must need to login..!

Embed Code

Răzvan Meseșeanu și-a prezentat astăzi 9 iulie o parte din colegii săi din conducerea PRO România Călărași: cms. șef în rez. Șohan Alexandru – președinte org. mun. Călărași, Ene Ionelia președinta org. femei jud. Călărași și Rudolf Manea – președinte org. tineret. Aceștia au prezentat cu mulțumiri electoratului călărășean pentru rezultatele alegerilor europarlamentare. Răzvan Meseșeanu a apreciat că vocea străzii a fost alta, că mulți cetățeni resping partidele politice clasice ca PNL și PSD cu care nici o organizație locală a PRO România nu va face vreo alianță electorală viitoare – aceasta fiind decizia luată de conducerea centrală a partidului. În schimb au fost foarte bine evaluate rezultatele USR și se întrevede o posibilă alianță cu această formațiune.

PRO România descrie ce criterii trebuie să le îndeplinească candidații la alegerile locale…Se strîng semnături pentru demiterea lui Drăgulin. Iată în ce conjuctură

Șohan Alexandru a criticat distrugerea mun. Călărași prin lucrările Ecoaqua, și descrie orașul sufocat de gunoaie. El a apreciat deosebit activitatea viceprimarului Dragoș Coman, ca un om pregătit profesional, un tânăr care este îndepărtat de PNL Călărași fără motiv, și cu care PRO România a avut discuții pentru a candida la alegerile locale viitoare pe lista acestora în urmă cu cca. 2 luni. S-a apreciat că este nevoie de tineri ca Dragoș Coman pentru a candida ca primar și câștiga alegerile locale ce vor urma. Totodată continuă lista pentru strângerea de semnături pentru demiterea primarului Drăgulin…Liderii PRO România din Călărași au criticat dur administrația publică locală din mun. Călărași condusă de acesta. Risipa banilor publici, o multitudine de șantiere începute și neterminate acum, la sfârșitul celui de al doilea mandat al unui primar care este și președinte PNL Călărași a fost unul din subiecte.

S-a criticat dur soluția împrumutului bancar a primarului Drăgulin care a îndatorat mun. Călărași cu cca. 670 miliarde lei pe 12 ani pentru realizarea unor proiecte de asfaltare sau modernizare. Este vorba de 12 ani perioadă în care alți primari de la alte partide nu pot avea o listă de priorități, de proiecte proprii în afara de plata ratelor bancare create de actualul primar. S-a subliniat incapacitatea Primăriei Călărași de a accesa proiecte PNDL și cheltui banii guvernului sau banii europeni destinați pentru infrastructură. Șohan a descris drept jalnică starea infrastructurii din mun. Călărași. Lucrările sunt haotice și abandonate. Ele trebuiau începute dinspre periferie spre zona centrală și nu în toate părțile. Pe Drăgulin l-a descris drept un gânditor care nu poate face decât împrumuturi bancare și o Strategie de dezvoltare din care nimic nu s-a realizat. Astfel președintele PNL Călărași a promis asfaltarea până în 2020 a 250 km de străzi, nereușind a asfalta decât câțiva kilometri. Din cele 2000 apartamente promise a fi construite pentru tineri a realizat doar 30. Alte promisiuni neonorate ale primarului Drăgulin sunt nerealizarea nici unui metru de pistă de biciclete – acestea având termen de finalizare 2017.

Ene Ionelia a criticat salariile mari din Primărie care nu sunt justificate de mulți salariați, lipsa de performanță văzându-se peste tot cu ochiul liber. Angajările de rude ale conducerii Primăriei în Instituție au fost un subiect dur de critică. Liderii Pro România au aflat că la un recensământ pentru 60 000 locuitori Primăria Călărași ar trebui să aibe vreo 121 salariați încadrați. În realitate sunt vreo 196…Plus alți mulți prin servicii și direcții ale Primăriei.

Liderii PRO România vor să facă altfel de politică, vor seriozitate și o atitudine corectă din partea societății care să condamne abuzurile administrației și să le sancționeze la vot. Ei așteaptă ca alți călărășeni să li se alăture pentru ca în fiecare localitate să aibe organizații, candidați la alegerile locale atât ca primari cât și consilieri. Ei vor continua informările cetățenilor prin presă și vor apela la consultări publice pentru a stabili prioritățile de urmat în vederea realizării unei altfel de politici.