Călărași. Gândurile spre trecut / pași siguri spre viitor pentru dezvoltarea localității – făcuți de primarul Marius Dulce. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Puține momente ne mai despart de finalul lui 2022, un an cu multiple provocări, împliniri dar și neajunsuri. Criza pe care o traversează nu doar țara noastră ci și Europa și multe alte zone ale lumii s-a răsfrânt și asupra activității noastre derulate în plan investițional. Creșterile de prețuri la energie, combustibili, materiale de construcții s-au resimțit din plin și în ceea ce privește dinamica investițiilor demarate.
2022 a însemnat, înainte de toate, continuarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Cu greutățile de rigoare încercăm să le finalizăm până la finele anului următor. Tot în acest an am creat premisele continuării dezvoltării municipiului promovând o serie de proiecte, unele de impact major, cu finanțare guvernamentală și europeană, fie că vorbim de PNI Anghel Saligny, PNRR sau AFM. Sunt investiții de zeci de milioane de euro în joc, absolut necesare pentru transformarea reală a municipiului nostru.
 VIDEO
Cu resurse proprii, însemnând în bună parte impozitele și taxele colectate, am amenajat parcări de reședință, locuri de joacă pentru cei mici, am reabilitat o parte din infrastructura stradală.
Știu că așteptările dumneavoastră sunt destul de mari și de aceea ne străduim zilnic să identificăm soluții pentru rezolvarea multor probleme punctuale. Și de cele mai multe ori reușim! Un merit aparte îl are, desigur, echipa din jurul meu. Cu ajutorul colegilor mei intervenim punctual sau creionăm planul de investiții pentru anii ce urmează. Le mulțumesc tuturor, pe această cale, pentru responsabilitate și implicare!
 VIDEO
Un an se duce, altul urmează. 2023 devine extrem de important prin prisma proiectelor europene pe care trebuie să le implementăm. Anul viitor demarăm și lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din cartierele Măgureni și Mircea Vodă. Chiar dacă ele fac obiectul unor contracte de finanțare prin PNI Anghel Saligny pe care sperăm să le semnăm cât mai repede cu putință, vă asigur că imediat după adoptarea bugetului, ne apucăm de treabă. Sunt obiective asumate pe care le vom finaliza în beneficiul miilor de cetățeni care au și dreptul să locuiască într-un municipiu, demn de o reședință de județ.
 VIDEO
Față în față dar și prin intermediul acestei pagini vom continua dialogul astfel încât împreună să alegem cele mai viabile soluții. Vă mulțumesc nu doar pentru încrederea acordată ci și pentru criticile constructive pe care le-am primit aici. Le-am însușit și în măsura posibilităților financiare încercăm să remediem toate aceste probleme semnalate.
VIDEO
Nu în ultimul rând, aș dori să adresez mulțumiri și membrilor Consiliului Local, indiferent de culoarea politică, pentru implicare și susținere. O parte din interpelările lor au fost îndreptățite. De aceea, îi asigur că împreună cu colegii mei vom ține cont de toate propunerile transmise în cadrul ședințelor de lucru ale Consiliului Local.
În încheiere, vă doresc tuturor ca anul ce vine să vă aducă multe satisfacții atât în plan personal cât și profesional, să fiți sănătoși alături de cei dragi. Să ne bucurăm împreună de toate proiectele și mă refer aici atât la cele pe care le vom finaliza cât și la cele pe care le vom demara. Modernizarea Călărașiului, obiectiv strategic asumat, continuă!
La Mulți Ani!