Călărași/Consiliul local. Consilierul Chiriță solicită explicații despre semaforizare și lucrările de pe str. București. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Consilierul local Alexandru Chiriță și-a reluat seria criticilor la adresa administrației locale Călărași în ședința de Consiliu local din 26 oct. El a indicat lipsa unor măsuri de semaforizare și a studiului de trafic în intersecția Bălan din municipiu. Viceprimarul Coman a arătat că lucrarea nu s-a prins în buget. Documentația pentru pasarelă la școala nr. 5 nu s-a supus atenției comisiei de circulație. S-a arătat că execuția multor propuneri din Consiliu nu sunt supuse discuției pentru a se lua măsuri eficiente. Semaforizarea intersecției Bălan ar trebui realizată până în decembrie 2024. 
Doamna Trifu a arătat că trebuie identificate surse de finanțare. Semaforizarea nu s-a atribuit din cauza unui drum întrerupt din cauza contestațiilor depuse. S-au purtat discuții contradictorii despre semaforizare vizavi de realizarea unor sensuri giratorii. Doamna Trifu a indicat că literatura de specialitate indică faptul că sensul giratoriu nu este o soluție mai bună decât semaforizarea. Totul depinde de interconectarea unor proiecte și obligații ce decurg pentru managementul traficului.
Chiriță a cerut să i se spună termenul de execuție al str. București. La 31 dec este un procent de cca 80%.Finanțarea pentru 2024 trebuie realizată din bugetul local fiind considerată un nou proiect.