Călărași/ Consiliul local. Cetățenii de la blocurile A38, A39 și A40 reclamă că Ecoaqua le deversează apa din canalizare în subsoluri. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Locatarii de la blocurile A 38, A37 și A 40 din mun. Călărași au reclamat astăzi 31 august 2023 în ședința de Consiliu Local al mun. Călărași despre faptul că blocurile lor nu au fost racordate la canalizare conform proiectului. De-a lungul timpului locatarii au reclamat în teancuri de sesizări faptul că blocurile lor sunt racordate la canalizarea din strada Progresul care are pantă inversă, adică apa din canalizare intră în subsolurile blocurilor deseori când canalizarea este supraalimentată. Notificările lor la Ecoaqua au fost degeaba. Deversarea apei pluviale în subsolurile blocurilor nu se mai poate suporta iar cetățenii au venit la Primărie pentru a racorda blocurile la canalizarea de pe strada București. Numai că Primăria nu dispune soluția Tehnică ci…Ecoaqua.

Ecoaqua nu a făcut altceva decât să constate. Mai mult au dat soluțiile pentru două geigere  cu scurgere în subsol. Cum s-a ajuns aici ne explică o delegație de locatari. Ecoaqua a informat primăria că acea canalizare funcționează normal. Numai că cetățenii au reclamat anormalul…În sprijinul lor a venit primarul Marius Dulce care a dispus crearea unei linii de finanțare la actuala rectificare de buget pentru a se aloca bani pentru o soluție de canalizare eficientă, care să nu mai producă mirosuri și disconfort cetățenilor.

După interpelarea cetățenilor de la blocurile afectate, la un alt punct de pe ordinea de zi care viza rectificarea bugetului mun. Călărași consilierul local PNL Mariana Luca a solicitat crearea unei noi linii bugetare, pentru care a propus alocarea sumei de 100 mii lei. Propunerea nu a fost acceptată de către primar pentru că nu se știa valoarea exactă cu deviz a lucrărilor. În schimb primarul a dispus a se accepta inițial crearea unei linii de finanțare bugetare de 10 mii de lei, urmând a fi majorată cu suma necesară la stabilirea unui deviz. Amendamentul consilierului Luca  solicita scăderea sumei alocate ,, zilelor municipiului,, în cuantum de 400 mii lei și, redirecționarea unei părți, pentru rezolvarea problemelor care trenează de ani de zile, la aceste blocuri. 

De menționat că fosta administrație liberală nu a rezolvat problemele acestor cetățeni care au indicat că de 20 de ani umblă cu petiții, reușind a aduna bibliorafturi de sesizări în timpul mandatelor multor primari.