Călărași/ Consiliul local 27 oct. Consilier Ivanciu/ PNL: Prețul apei nu este corect calculat, nu este cel adevărat. Nici pierderile de apă… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Fostul viceprimar Ivanciu, acum consilier local PNL / lider de grup în Consiliul local Călărași este numit de adversarii politici drept un Corado Catani al opoziției unite. Interpelările lui atrag deseori atenția cetățenilor prin noi, singurua publicație care prezintă ședințele consilierilor locali. Astăzi dl. Ivanciu a atras atenția asupra faptului că se fac presiuni asupra unui director de grădiniță care este simpatizant PNL. A cerut un plan de acțiune sau un rezultat al controalelor la instituțiile de învățământ privind consumul de energie electrică și gaze. A avertizat asupra indiferenței multor directori care nu sunt preocupați de economii. A insistat să se realizeze o strategie, o gândire comună pentru a se putea asigura încălzirea în această iarnă. A făcut referință la liceul Agricol care a consumat iarna cât toată compania Aldis. În acest sens a intervenit și consilierul Dragu.
Ivanciu a indicat faptul că curățenia lasă de dorit în oraș. A indicat zona Flacăra și parcul arondat în dreptul școlii. A criticat că nu există colectare selectivă. Viceprimarul Coman a arătat că cei care nu predau deșeurile selectat vor plăti dublu gunoiul. Asta a atras critica aspră a consilieerului Alexandru Chiriță care a arătat că ședințele pentru aceste măsuri s-au făcut degeaba – fără a se implementa ceva.
Repartizarea consumului de apă pentru cei ce stau la bloc a devenit de nesuportat – a arătat Ivanciu arătând că se face cu o formulă de calcul din 2010. Repartiția trebuie să se facă prin hotărâre de Consiliu local. El a cerut dezbaterea unor măsuri concrete pentru plata corectă a consumului de apă. Modul de repartizare este o nenorocire – a spus el. A indicat că inițiativele lor ale grupului PNL + USR nu sunt urmate. A cerut modul de calcul despre cum s-a ajuns la acest preț al apei care nu este adevărat și nu stă în picioare. Observ această răutate de a nu pune în discuție și nu urma propunerile noastre. Este vorba de mii de oameni care nu mai pot plăti. Vreau să primesc în scris despre cine se face responsabil despre aceste măsuri incorecte și neluarea de măsuri la interpelările noastre…a spus Ivanciu.
Ivanciu a indicat că ei, liberalii prin vocea consilierului Călăn Cătălin au cerut la buget cumpărarea de toalete publice și a serviciilor pentru igiena acestora. Vreau să știu ce ați făcut. Probabil dacă veneau din altă parte le cumpărați..Am cerut achiziția unui sistem video pentru siguranța cetățeanului, protecția mobilierului stradal. Vreau să știu care este stadiul cererlor noastre…a arătat consilierul