Călărași. Consilierul local Luca Mariana / PNL – își prezintă activitatea / VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Consilierii locali și județeni sunt obligați conform legii să își prezinte activitatea după fiecare an de muncă în cadrul Consiliului local sau județean. Dintre aceștia trebuie să spunem că sunt puțini cei care concură la activitatea executivului, fie că acesta se numește Consiliul local Călărași sau Consiliul județean.
Printre consilierii locali responsabili sunt și câțiva din Opoziție. Doamna consilier Luca Mariana ( PNL ) face parte dintre liberalii convinși că trebuie să reprezinte vocea cetățenilor cu care s-a întâlnit în Consiliul local Călărași. A făcut acest lucru în mod repetat sub formă de interpelări dar și cu solicitări concrete pentru efectuarea de reparații la liceul Bănulescu sau realizarea unei săli de sport la Școala Brîncoveanu. Dacă la liceul Bănulescu s-au efectuat reparații de o calitate discutabilă, la școala ce poartă numele unui martir se așteaptă…
Doamna consilier Luca este nemulțumită de activitatea Primăriei. Ea invocă faptul că cetățenii sunt nemulțumiți, vizavi de numărul mare de lucrări, criticând lipsa progresului acestora. Justificări se pot găsi multe. Actuala administrație a trecut prin pandemie, apoi a urmat războiul din Ucraina care a favorizat creșterea preșurilor la materialele de construcție. A urmat criza economică, inflația…Doamna Luca a arătat că administrația liberală a lăsat pe masa actualului Executiv 18 proiecte europene de 50 mil euro care trebuiau puse în aplicare. Ea a acuzat întârzieri în derularea acestor proiecte în raport cu colegii din Slobozia unde progresul proiectelor este de cca 90%. A acuzat direct faptul că proiectele nu sunt finalizate, indicând pierderea de bani și lipsa unei comunicări care să reflecte cheltuielile conexe și eligibile pentru proiecte.
 VIDEO
Discuția cu consilierul liberal a relevat un om responsabil, preocupat de dezvoltarea municipiului. A indicat deschiderea grupului liberal pentru rezolvarea unor stări de lucruri, una din căi fiind comunicare la care nu s-a găsit receptivitatea dorită.  A indicat că se aștepta ca la al 4 -lea mandat de consilier să existe dezbateri, soluții și înțelegere pentru amendamentele sale. Doamna Luca vede 2024 ca pe un an greu. Nu va mai candida ca și consilier. Are satisfacția că mulți cetățeni au mulțumit pentru prestația dânsei și colegilor. Are așteptări de la tinerii din echipa ei, oameni valoroși ca Alexandru Neagu, Liviu Petrache, etc. Vreau să-i sprijinim, să-i îndrumăm și să-i lăsăm să candideze…a arătat doamna Luca.
A rugat pe călărășeni să aibă răbdare, pentru un viitor mai bun, un viitor  pe care dorește să îl găsească împreună cu călărășenii prin septembrie…