Budești: Semne bune anul are. Nae Sinel prezintă stadiul proiectelor de canalizare, rețea apă, gaze și asfaltare. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Primar Nae Sinel: Lucrarea de canalizare la Aprozi este executată 30%. La Gruiu și Buciumeni în max. 10 – 15 zile vom emite Ordinul de începere a lucrărilor. De la momentul semnării contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării au trecut aproape 2 ani. Lucrările nu se efectuează în prag de alegeri, pentru că așa am vrut noi. Acestea se datorează contestațiilor, obținerii foarte greu a  avizelor legale. Abia anul trecut am finalizat documentația pentru satul Aprozi unde lucrările sunt în plină desfășurare.

Imediat în primăvară urmează să venim cu partea de pietruire, iar la jumătatea lunii ianuarie vom emite ordinul de începere a lucrărilor pentru Gruiu și Buciumeni. Depinde de starea vremii, dar pînă în vară vor fi finalizate, după aceea vom realiza celelalte lucrări. Canalizarea presupune cele mai importante lucrări, respectiv realizarea de canalizații îngropate la cca. 2 metri. După aceasta pietruim și pregătim terenul pentru rețeaua de apă și în sfîrșit asfaltare. Cel mai important este proiectul de introducere a gazelor naturale. La început de an vrem să introducem în buget sumele necesare. Pentru gaze avem în lucru un studiu cu o firmă de la Călărași pe o sumă modică, ce reprezintă cheltuieli privind proiectul de racordare la rețea a instițuțiilor din localitate, a spus Nae Sinel dar și al cetățenilor. Vom face și un studiu pentru a identifica și pe cetățenii ce doresc racordarea la această rețea de gaze. Privind firma ce lucrează la rețeaua de canalizare, are expertiză, utilaje, oameni caificați, lucrările sunt controlate de diriginte la 2 zile.

La Spital avem 3 cabinete medicale, stomatologic, unul de fizioterapie și unul pt boli TBC. Am avut recent un deces în familia fostului primar Iorgu, îmi cer scuze pentru că nu le-am transmis La mulți ani la sfîrșit de an ca de obicei…în urma acestui eveniment neașteptat. Un alt eveniment nedorit ar fi desființarea de către Instanță a Consiliului local. Suntem în proces de 1 an…Dr Matei Ionel/ PNL a solicitat dizolvarea Consiliului local. La sfîrșitul anului s-a decis dizolvarea, acum suntem în procedura de recurs. Dizolvarea presupune că …nu se poate aproba bugetul și face investiții…Nu se pot face plăți pentru populație. Nu putem duce la sfărșit proiectele din cauza acestui act gândit de PNL. Chiar și așa, sunt încrezător. Anul acesta vom finaliza canalizarea, apoi aducțiunea de apă și de gaz, urmate de asfaltare. Acestea sunt proiectele mele pe care vreau să le duc la bun sfârșit – a explicat primarul Nae Sinel, cerînd locuitorilor să aibe încredere în el.