Budești: Primarul Ilie Mihai scoate din noroi satul Buciumeni

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 15 decembrie 2020, la doar 45 zile de la câștigarea alegerilor locale, îl cunoaștem pe teren pe primarul  Ilie Mihai. Pentru că la primărie este greu de găsit. Locația este aceea a satului Buciumeni, acolo unde strigătul disperat al doamnei Mioara Cristache a fost auzit de presa adevărată din Călărași. Mașina de teren cu care primarul ajunge pe ulițele greu de străbătut este imediat asaltată de oameni. Noroiul le intră la propriu în curți și case după lucrările de canalizare, care nu au readus la starea inițială drumul. Din contră, acesta s-a surpat, iar bălțile de apă nu pot fi trecute decât cu cizmele. Promisiunea lui Ilie Mihai este ca până de Sărbători, să aducă piatră pe străzile din Buciumeni. Fiecare din cei de față vrea ca pe strada lui să fie adusă piatra prima dată, însă primarul spune că tot satul Buciumeni este prioritatea sa. Odată cu el apar utilajele, buldoexcavatoare care încarcă și împrăștie piatra adusă în grămezi. De mâine se va realiza un depozit de piatră și balast pentru pietruirea străzilor. Vom avea de muncă, dar Dumnezeu ne va ajuta cu vreme bună. Voi veți face recepția lucrării spune primarul Ilie Mihai, cel care lasă responsabil pentru lucrările de pe fiecare stradă pe câte un locatar de pe acea stradă.

 VIDEO

Este greu de descris bucuria românilor care îl îmbrățișează pe noul primar. Au copii care nu au unde să se joace. Nu au o farmacie în sat și sunt obligați să străbată drumuri grele, accidentate până la Budești. Școala și grădinița sunt povești sunt…vise. Magazinul din sat este singura bucurie a locuitorilor mulți salariați la firmele ce execută lucrări în zonă dar și mulți…vîrstnici. La Buciumeni este multă suferință. Descoperim suferința satului românesc unde s-au făcut lucrări pe sume imense, dar nu așa cum ar fi trebuit. Descoperim că până și ultimul drum, acela spre cimitirul aflat în centrul localității este greu de practicat.

 VIDEO

Lucrurile se vor îndrepta spune Ilie Mihai. Am venit la Primărie unde am descoperit datorii neplătite de vreo 42 miliarde. Am descoperit salariați umiliți cărora nu li s-au acordat drepturile stabilite de Instanțe, am descoperit un colectiv de salariați fricoși – cărora le-am redat demnitatea. Primăria se va reorganiza corect, eficient pentru cetățean. Voi încadra personal pentru încasarea taxelor și impozitelor și voi obliga la plata acestora, așa cum eu și familia mea am plătit așa vor plăti toți budeștenii – spune convingător Ilie Mihai.

 VIDEO

Sunt un om bogat din toate punctele de vedere, am copiii realizați și nu am venit la Primărie pentru a face bani. Le mulțumesc la oameni pentru încrederea lor prin faptele mele. Asta este tot ce voi lăsa în urmă, lucrurile bune. Am remediat plata salariilor din Primărie pe lunile iulie – octombrie imediat. Astăzi la rectificare voi asigura salariile oamenilor și pentru această lună. Au familii și este nedrept să-i las în suferință, mai ales acum de Sărbători…spune primarul.

Pe agenda sa stau multe lucruri notate. Are un aliat împotriva nedreptăților pe actualul viceprimar dar și pe fratele său fostul secretar Ilie Fănel. Vom instaura împreună legalitatea aici în primăria Budești așa cum vor oamenii spune Ilie Fănel, cel care a atras de nenumărate ori atenția fostului Consiliu local asupra lucrurilor nelegale. Așa fiind noul primar a descoperit că din cele 42 miliarde datorie vreo 21 miliarde sunt către Iridex, Compania de salubritate. Consultarea cu aceștia, astăzi a arătat calea de urmat, cea legală prin taxarea cantităților de deșeuri în fiecare sat. Ilie Mihai va realiza câte un punct de lucru în fiecare sat, cu 2 zile pe săptămână program de încasare a gunoiului și taxelor/ impozitelor. Mergem noi la oameni, dacă aceștia nu pot veni la primărie, spune noul primar. Și nu mergem degeaba, ci cu serviciile pe care oamenii le așteaptă. Altfel nu suntem îndreptățiți să le cerem bani…arată Ilie Mihai.

Vom reveni…