Budești. Primarul Ilie Mihai prezintă consilierilor activitatea pe 2022 și preocupările pentru 2023 VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

 cca 200 miliarde lei vechi așteaptă să fie folosiți pentru rețelele de apă…

2023 îl găsește alături de consilierii locali cărora le mulțumește dacă s-au implicat pentru dezvoltarea localității. Consultarea cu cetățenii arată drumul de urmat  pentru Ilie Mihai. 2022 a fost marcat de muncă. Vreau să începem cu dreptul în acest an. Ne-am achitat de toate datoriile de cca 80 miliarde lei. Așteptăm semnarea contractelor pentru finanțare pentru realizarea rețelelor de apă pentru Aprozi, Gruiu și Buciumeni de cca 200 miliarde lei vechi. Semnăm contractele de asfaltare pentru Budești și Gruiu, apoi în Aprozi și Buciumeni. Avem de făcut investiții importente: Hala pieței, platforma pieței și căsuțele pentru comerț, parcul din incinta spitalului. Am depus pe PNRR reabilitarea Spitalului, a fostei secții de interne, reabilităm cu salariații secia de pediatrie. Am rabilitat și modernizat școlile și grădinițele din fonduri proprii- arată primarul  Ilie Mihai:  

Budești a finalizat lucrări urgente la străzi și canalizări, la școli, o capelă și 2 terenuri de sport

Primar,  Ilie Mihai: Am finalizat 50% trotuarele și spațiile verzi pe str. Independenței. Mâine 12 ianuarie facem recepția celor două terenuri de sport finalizate în curtea școlilor acum două luni. Am terminat canalizarea pe străzile 1907, Oituz i Rozelor unde apa și noroiul intrau în curți și case. Am pietruit 11 km. străzi și am aplicat 20 km. frizură asfaltică. Am achiziționat 70 stâlpi și corpuri solare și le vom amplasa la cimitire, biserici. Am montat 100 bănci stradale și 200 coșuri de gunoi. S-a finalizat capela și vom fi aproape de biserică în continuare. Le mulțumesc consilierilor, colegilor, dlui arhitect și personalului care m-au ajutat. 

Comuna Budești nu mai are datorii la salubrizare sau Instanțe. Gradul de colectare a crescut. Ilie Mihai a responsabilizat pe mulți budeșteni…

Primar,  Ilie Mihai:  Am scăpat de datprii de 22,5 miliarde datorii pt Iridex, am achitat cheltuieli judecătorești de cca 3 miliarde celor dați afară. Prin OCPI am început ucrarea de cadastru general. Am început cu Duzi 1, Duzi 2, Sericiculturii și partea dinspre Inari, iar acum al treilea este pe extravilan. Dezbrembăm pe Rudari unde sunt 600 case construite nelegal. Le dăm condiții pentru a intra în legalitate. Vor aduce bani la bugetul local prin cadastrare și intabulare, iar apoi prin punerea n posesie cu clădiri.

Primar,  Ilie Mihai: De la 12 % gradul de colectare la taxe și impozite  a crescut la 60%. La salubrizare nu aveam debitat nici o persoană în 2 ani am debitat 5200 persoane. Mai avem 2300 persoane. La controlul Curții de Conturi s-au găsit acele 2300 persoane pentru debitat. Nu mai mergem pe varianta pe proprie răspundere ci după adresă și anchete. Avem 2700 dosare pentru muncă în folosul comunității. Vom face și reabilitarea școlilor cu aceștia, pentru școlile  ce nu s-au putut reabilita prin PNRR. Am găsit o firmă care nu ne-au cerut bani în avans. Căutăm oameni cu expertiză, serioși. Acum suntem într-o asociere cu un grup de acțiune locală/ GAL . 11 comune și un oraș vor beneficia de fonduri de la acest grup…a arătat primarul  Ilie Mihai.