Budești. Primarul Ilie Mihai, omul faptelor bune realizează două drumuri pentru satul Buciumeni. Ce spun oamenii…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Drumul care leagă localitatea Buciumeni de km. 31, strada Mircea cel Bătrân din Buciumeni a fost construită de comuniști în anii 1945. De atunci nimeni nu a mai reparat-o. Șoseaua s-a degradat total iar cetățenii au reclamat primarilor să o repare. Singurul capabil să înceapă lucrarea este primarul Mihai Ilie. Un om modest care a venit la primărie nu ca să facă avere ci să dezvolte localitățile, să lase ceva în urma sa. Reparația capitală se va termina în toamna acestui an. Astăzi, 23 februarie am văzut zâmbetul pe fața conducătorilor auto care opreau să mulțumească primarului, amintindu-i de reparațiile auto repetate pe care le fac ca urmare a distrugerii mașinilor prin gropi. Astăzi primarul Mihai Ilie a avut întâlnire cu proiectantul. S-a măsurat drumul și s-a găsit cea mai bună soluție tehnică. Una care să fie durabilă și de folos generațiilor viitoare – a arătat Mihai Ilie.

 VIDEO

Al doilea drum care ajunge la Buciumeni va fi reabilitat printr-o lucrare de investiție. Primarul Ilie Mihai descrie greutățile ce presupun realizarea documentației, luarea avizelor necesare, obținerea finanțării. Proiectarea este un lucru important iar primarul, constructor de meserie cunoaște în detaliu calitatea materialelor folosite dar și prețurile. Practic drumul este realizat la jumătate din valoare față de lucrări similare din alte localități, și aceeași calitate. Proiectanții rămân impresionați de pregătirea primarului și ne spun că rar găsești un astfel de om, pregătit profesional, ambițios și apropiat de oameni.

 VIDEO

Drumurile pentru Buciumeni sunt importante deși acolo trăiesc doar maximum 1000 locuitori. Toți sunt importanți pentru mine, îi cunosc pe toți și am responsabilități pentru fiecare, spune Ilie Mihai vorbind despre școală, grădiniță, lucrările de apă și canalizare dar și de asfaltarea ce urmează. Ne aducem aminte de iarna lui 2020 când a preluat mandatul de primar. Localitatea era scufundată în noroi, intra în curți și case. Cantități imense de piatră au fost aduse, și compactate după realizarea lucrărilor de canalizare. Și nu ne oprim aici arată primarul, mândru de munca lui.

 VIDEO

Lucrările sunt inspectate personal, zilnic. Primarul se convinge de progresul lucrărilor realizate în doar 10 zile. Dă indicații pentru realizarea corectă a terasamentelor, a pantelor de scurgere a apei. În zona bălții există un popas turistic. Vrea să realizeze acolo printr-un proiect de mediu un ecosistem natural unic în zonă. Totul te atrage. Descoperim disciplina muncii și respectul datorat unui om care se implică pentru comunitatea care l-a votat primar.

 VIDEO

Cu ocazia verificării lucrărilor la drumuri primarul verifică și curățenia din localități. 40 persoane asistate social muncesc pentru aceasta. O fac cu drag pentru localitatea lor, știind că fac un lucru bun. Nu le este rușine să muncească fie că adună deșeuri din cimitir sau de pe marginea șanțului. Vorbesc despre responsabilizare și de educația copiilor lor, care trebuie să păstreze curățenia și să le aprecieze munca.

 VIDEO

Cu alte cuvinte, primarul Mihai Ilie rămâne un om extrem de popular. O spun chiar oamenii pe lângă care trecem. Este omul de care avem nevoie, omul în care avem încredere, care nu ne-a dezamăgit. Ceea ce ne-a spus a făcut. Este omul faptelor și nu al vorbelor…au arătat oamenii simpli.