Bogdan Mihai/ PSD Călărași: Suntem pregătiți pentru aplicații de telemedicină la SJU Călărași. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Modernizarea continuă a activităților spitalicești județene sunt o prioritate a echipei Iliuță. Acestea se referă nu numai la investiții în reabilitarea ori construirea unor corpuri de spital, secții noi, parcări și alte utilități ci mai ales în actul medical și în relaționarea pacient – personal medical. Pe lângă încadrarea de personal calificat și medici în secțiile deficitare la nivelul SJU se va implementa un proiect de analiză a rezultatelor prin telemedicină la testările CT / RMN.
Acestea vor avea rezultatul afișat în max. 15 minute, accesibil medicilor pentru intervenții rapide și nu vor mai prelungi suferința pacientului – arată preocupat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași. Implementarea telemedicinei la nivel naţional reprezintă un pas important pentru sistemul sanitar din ţara noastră, având în vedere deficitul de resurse umane în continuă crestere. Această măsură reprezintă un răspuns adecvat la necesitatea asigurării creşterii accesibilităţii la serviciile medicale moderne, în mod special pentru cetăţenii din mediul rural sau din zone cu acces dificil în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale de specialitate.
Bogdan Mihai: Un avantaj major al telemedicinei este reprezentat de posibilitatea diagnosticării rapide a pacienţilor şi aplicarea cu celeritate a protocoalelor medicale prin asigurarea interconectării rapide a specialiştilor din sănătate.Telemedicina nu reprezintă doar posibilitatea stabilirii unui diagnostic rapid, ci şi consultaţii alături de specialişti multipli în vederea identificării şi aplicării celei mai adecvate scheme de tratament si monitorizarea anumitor afecţiuni de la distanţă.
Serviciile ce vor putea fi furnizate prin intermediul telemedicinei sunt teleconsultaţia, teleexpertiza, teleasistenţa, teleradiologia, telepatologia şi telemonitorizarea. Un aspect foarte important privind operaţionalizarea acestor servicii în România este reprezentat de posibilitatea gestionării eficiente a resursei umane şi financiare din sistemul de sănătate şi garantarea accesului tuturor pacienţilor la servicii de calitate şi consultaţii medicale din partea celor mai buni specialişti.