Bogdan Mihai: Lucrurile în Spitalul Județean funcționează în baza prevederilor legale. El va contesta controlul efectutat. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai a prezentat astăzi 6 iulie 2023 despre numirea ca interimar al SJU Călărași a unui om care merită toată stima și apreciarea sa, a corpului medical și pacienților. Doamna Stamate va reconfirma ambițiile echipei Iliuță privind creșterea calității actului medical și atragerea de medici noi, buni profesioniști. S-a descris abilitatea doamnei Stamate și expertiza acesteia.

Privind controlul de la Casa de Sănătate, acesta a fost interpretat greșit. Practic este vorba de o regularizare a unor sume care se vor returna de către spital către C.A.S Banii există dar normele financiare au fost evaluate altfel decât legal. Bogdan Mihai a indicat la o planșă despre controlul începând cu 2020. Echipa a controlat decât niște tabele și nu fișele aduse presei pentru a indica legalitatea operațiunilor desfășurate la SJU. Practic s-au verificat niște tabele și s-au controlat niște donații. Nici un medicament donat nu a fost decontat către CAS.

 VIDEO

Privind medicamentele expirate de care s-a scris…termenul acestora nu expirase și unele erau puse la dispoziție de Ministerul Sănătății. Era nevoie de acele medicamente în tratarea bolnavilor. Era pandemie. Am desfințat zona lifturi pentru a salva vieți și trata oameni – a arătat cu responsabilitate Bogdan Mihai.

 VIDEO

El a indicat schema de decontare a sumelor de bani pentru pacienții aduși la UPU care conf art 100/ legea 95/ 2006  sunt decontate de CAS. Pentru cei care sunt tratați pe secții, au intervenții medicale  intervine ordinul 1706 art 71 iar banii se decontează prin CAS. Suma de vreo 2 milioane lei o justificăm. Ea a fost  interpretată șocant. Pacientul ajuns pe secție nu mai are de a face cu decontarea prin UPU. Nu trebuie să ducem spitalul și lucrurile fundamentate pentru existența unei societăți în zona de derizoriu. Fraudă la SJU – este un titlu de cancan. Nimic nu este adevărat. Sunt lucruri pe care le putem justifica.