Bogdan Gingașu/ PSD împreună cu cetățenii denunță neputința primarului liberal din Mânăstirea. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Mânăstirea, Coconi, Sultana sunt sate unde primarul liberal Iancu Marian Mugurel nu a făcut nimic de 2 mandate. Sub deviza sa electorală: Continuitatea – Garanția Marilor realizări…liberalul Iancu nu a realizat absolut nimic din promisiunile electorale. O spun în gura mare cetățenii de toate etniile din cele trei sate. Îndiguirea a fost realizată de mântuială și se termină acolo unde rromii au casele. Nu există drumuri decât de pământ și cu ceva amestec de piatră, pline de buruiană, iar pe majoritatea străzilor din cauza șleaurilor drumul este greu practicabil. Realizarea canalizării pe 8,2 km este ceva pe care îl găsești doar pe declarațiile electorale ale primarului. Majoritatea cetățenilor nu beneficiază de așa ceva ci de celebrele WC-uri în curte. Modernizarea unui drum de exploatație agricolă nu există. Nu s-a realizat parcul fotovoltaic prin care primarul dorea să alimenteze cu energie electrică Instituțiile subordonate Primăriei, Instituțiile de Învățământ. Despre asfaltare, din cei 7,6 km promiși nu s-a asfaltat nici un metru. Din contră, drumurile existente s-au degradat sub privirea liberalilor care pretind că administrează Primăria Mânăstirea. Despre reabilitarea bisericii, a Căminului Cultural nu poate fi vorba decăt în visele primarului liberal ce durează…2 mandate. La fel și construirea unui nou sediu al Primăriei, rezolvarea problemei gunoiului de grajd aruncat peste tot pe la periferii și mai ales pe malul lacului în toate cele 3 sate. Standarde europene la târgul comunal înseamnă lipsa de iluminat, gunoaie și drumuri de pământ pe care s-a aruncat ceva piatră. Rezolvarea problemei câinilor fără stăpîn s-a realizat prin…lăsarea lor în libertate. Primarul liberal este urât de cetățenii care spun că nu îl vor mai vota vreodată. NIMIC. Acestea sunt Marile Realizări cu care liberalul Iancu domnește de două mandate peste 3 sate. Iată ce promitea el în 2016:

Fostul viceprimar Gingașu Bogdan ( PSD ) s-a deplasat de nenumărate ori acolo unde sunt probleme însoțit de echipa sa cu care vrea să reorganizeze primăria și să repare starea de lucruri defectuoase existente în localități. De fapt spune chiar el că trebuie luat totul de la zero, pentru că liberalii nu au făcut absolul nimic în ultimii 8 ani. Cel mai important pentru Gingașu sunt drumurile pe care trebuie să le asfalteze. Sunt peste 750 miliarde din încasări anuale la taxe și impozite. Nu știu unde se duc acești bani, spune el. Puteam reabilita Căminul Cultural, dar liberalii au preferat să cheltuiască banii pe organizarea unui spectacol de Crăciun pentru copii. Pe o scenă realizată pe un cadru de cornier recuperat, ruginit…pe scările Căminului Cultural s-au risipit vreo 750 milioane de lei vechi

Gingașu arată scena de 750 milioane pe care s-a realizat spectacolul de Crăciun din Mânăstirea

Pereții sunt crăpați, tencuiala căzută, placajul din termopan este spart. Este inutil să descriu starea de degradare din interiorul acestui Cămin unde trebuia să funcționeze un ansamblu de dansuri, un club de pensionari, un cinematograf, ansambluri școlare, o bibliotecă sau taraf. Sunt proiecte pe careprimarii din județ le-au realizat de mult pe banii guvernului PSD prin Compania Națională de Investiții, făcînd doar un simplu proces verbal de predare a locației – spune Gingașu.

Căminul Cultural din Mânăstriea este promisiune a primarului liberal Iancu de vreo 8 ani…Iată cum arată…

Clădirea insalubră este descrisă de locatarii din vecinătate drept o mizerie. Grupul social aflat în curte nu mai are uși și acoperiș, însemnele obscene fiind peste tot. Gardul clădirii este în mare parte furat. Asta administrează primarul și echipa sa de liberali arată indignați oamenii – care indică cât de mult îl urăsc pentru că i-a mințit și nu a făcut absolut nimic.Degradarea cuprinde totul la Mânăstirea iar imaginile și filmarea realizată spun ce procupări are administrația liberală – spune Gingașu.

Condițiile igienice moderne pe care le oferă administrația liberală la Căminul așa zis Cultural din Mânăstirea. Care gard?

Rudarii îl înjură pe primar și îl îmbrățișează pe liderul PSD Gingașu Bogdan. Au încredere în el, pentru că îi cunosc familia și îl știu drept un om gospodar. Gingașu Bogdan: Avem multe de realizat aici pe malul lacului. Trebuie continuată îndiguirea, și taluzat malul. Pentru asta există proiecte iar guvernul a intervenit de urgență în multe locații. Și rromii au dreptul să trăiască în condiții sigure – le explică el celor ce îi arată cum apa le inundă gospodăriile an de an. Îndiguirea trebuie realizată în paralel cu un drum pe malul apei, care să lege străzile și comunitățile izolate de aici. Trebuie realizat și aici iluminat electric, nu numai unde domnul primar are interese electorale – se explică.

Problema gunoaielor trebuie rezolvată de urgență. Oamenii își pasc animalele prin gunoaiele aruncate pe malul apei, pentru că firma de salubritate nu ridică gunoiul din localități. Gropile acestea trebuiesc închise și instalată aici paza. Paza care există doar în evidențele Primăriei nu își face treaba indică oamenii cu care Gingașu se întâlnește. Soluția este simplă. Va fi contractată o altă societate specializată pe care o vom controla personal cum își desfășoară activitatea. La fel trebuie intervenit pentru controlul ridicării gunoaielor. Șanțurile de scurgere a apei trebuiesc curățate periodic și realizate șanțuri unde nu există. Prioritățile de urmat pentru localități le voi stabili prin discuții cu oamenii. Ca viitor primar voi avea în cetățeni numai parteneri și voi fi mereu alături de ei, și nu deasupra lor, a spus liderul PSD Bogdan Gingașu.

Modul defectuos, respingător descris de cetățeni atunci când merg la Primărie pentru a li se rezolva problemele trebuie să înceteze. Voi instaura dialogul și munca pe teren a inspectorilor de la Primărie. Consilierii mei, indiferent de orientare politică trebuie să concure la dezvoltarea localității și nu la scufundarea ei în noroaie. Obiectivul nostru principal al PSD este OMUL și în special TINERII. Tinerii trebuie ajutați să vină la casele lor în localitate. Trebuie acordate locuri de case conform legii tinerilor pînă în 35 ani. La fel pot fi ajutați cu proiecte gratuite pentru locuințele ce le vor realiza, cu cadastru gratuit. Locurile de muncă pentru tineri se pot crea de întreprinzători, legal iar Primăria putând acorda facilități fiscale celor ce angajează tineri. Noi, PSD am demonstrat mereu că suntem aproape de oameni, atît la bine cât și la rău a spus Bogdan Gingașu. Amintesc că noi am acordat transport gratuit pe mijloacele de transport tinerilor studenți a elevilor. Am dublat alocația copiilor dar liberalii se opun să o acorde. Am crescut an de an pensiile, salariul minim. Facilitățile au continuat cu ajutoare de stat plătite direct către agricultori sau crescătorii de animale, cu subvenții ce au ajutat la dezvoltarea localităților. Împreună cu oamenii putem realiza lucruri bune pentru aceștia. Nu o facem doar pentru noi, ci mai ales pentru viitorul copiilor noștri. Domnia și bunul plac al unor pretinși primari trebuie să înceteze. Pentru că a venit vremea schimbării lor – a explicat Bogdan Gingașu în discuțiile cu oamenii.