You must need to login..!
„Un scriitor nu îşi ia niciodată vacanţă. Viaţa înseamnă pentru el fie să scrie, fie să se gândească la ce va scrie” – Eugène Ionesco, scriitor de limbă franceză originar din România, dramaturg al teatrului absurdului şi membru al Academiei Franceze
3 martie. Ziua Mondială a Scriitorilor: Suntem şi devenim ceea ce gândim, spunem, scriem şi acţionăm
În fiecare an, pe 3 martie, se aniversează Ziua Mondială a Scriitorilor. Poeți, eseiști, nuveliști, dramaturgi, critici literari, istorici și jurnaliști de pretutindeni sunt amintiți și apreciați pentru rolul în dezvoltarea literaturii și a culturii la nivel mondial. Directorul Bibliotecii județene, doamna Simona Calciu a organizat la sediul Instituției o întâlnire a scriitorilor călărășeni. S-au întâlnit prozatori, nuveliști și poeți călărășeni care au discutat despre rolul acestora în societate, despre ce-i diferențiază și ceea ce îi unește despre cititori și calitatea a ceea ce scriu.
VIDEO
Din discuțiile lor scriitorii călărășeni au evidențiat câteva principii care stau la baza activității lor…
– Literatura nu cunoaște frontiere și trebuie să rămână o monedă curentă între oameni în ciuda frământărilor politice.
– În toate circumstanțele, și mai ales în timp de război, operele de artă, patrimoniul umanității în general, ar trebui să nu fie atins de tensiunile politice ori naționale.
– Scriitorii ar trebui ca în orice moment să-și folosească influența în favoarea bunei înțelegeri și a respectului reciproc între oameni; ei ar trebui să se angajeze să facă tot ce pot ca să împrăștie urile de rasă, clasă și naționale, și să susțină idealul unei unice umanități trăind în pace într-o unică lume.
– Scriitorii trebuie să susțină principiul transmiterii nestingherite a gândirii în cadrul fiecărei națiuni și între națiuni și să se opună oricărei forme de suprimare a libertății de expresie în țara și comunitatea din care fac parte.