ANIF inundă pe YTU și îl împiedică să își continue investiția pe lacul de agrement. Iată de ce… VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

YTU condamnă Ordinul prefectului. ANIF nu îl prezintă decât în prezența presei…Investiția lui YTU este afectată…

Urmare a  inundațiilor recente don zona de baltă Boianu-Sticleanu câțiva fermieri au reclamat în urmă cu 10 zile Instituției prefectului Călărași să ia măsuri pentru a pompa apa din această zonă. Prefectul Marian Stoica e emis o Dispoziție de prefect are a fost comunicată ANIF Călărași și părților. Dispoziția nu a ținut cont de faptul că urmare a pompării apei de la Centrala Jirlău în Borcea se inundă investiția și lucrările de 2,5 milioane de euro ale lui YTU.

Acesta a realizat lucrări de o complexitate foarte mare cu un volum de muncă uriaș, cunoscut și apreciat de călărășeni, antrenând zeci de utilaje care au excavat zona fostului lac de agrement unde dorea să îngroape țevi de mare diametru pentru ca apa conținând dejecții să nu mai fie pompată în lacul de agrement, ci direct în Borcea. Sute de camioane de nămol uscat au fost excavate și au fost realizate lucrări de îmbunătățiri funciare fără a avea deloc sprijinul ANIF – deși acesta a fost solicitat.

ANIF a inundat astăzi 2 iulie 2020 lucrările în execuție de pe fostul lac de agrement spre disperarea lui YTU – care s-a aruncat în apa cu nămol și mizerii. Acesta a arătat datoriile mari bancare pe care le suportă, acesta fiind al treilea an în care îi sunt blocate lucrările. YTU nu a concediat pe nici un salariat în timpul măsurilor impuse de pandemie. El face un apel la călărășeni arătând că realizează acest Complex de agrement este pentru ei, pentru copii și generațiile ce vor urma. Este o investiție publică. El arată că fermierii și-au încasat banii pe subvenții, sau sume frumoase din asigurări.

Reprezentanții ANIF au spus că îl vor inunda, pentru că era obligat să se conformeze solicitării lor de a elibera canalul de utilaje. În replică YTU arată că este anormal condițiile hidrografice demonstrând că apa este în scădere. El a fost nevoit să scoată apa din canalul inundat cu pompele pentru a-și termina investiția. Susține că are dreptul prevăzut într-o autorizație de construcție.

El a arătat ce apă murdară, ce reziduri sunt pompate de către ANIF, fără a fi tratate pentru îmbolnăvirea cetățenilor în canal pentru ca apoi să fie deversate către plaja centrală a municipiului. YTU arată și contribuția lui la decolmatarea canalului – de care ANIF nu ține seama. YTU a denunțat că sunt ambiții personale și că nu era posibil ca să se constate așa de repede în doar 30 minute… inundarea a 22000 hectare. El a spus că nu se lasă și va continua ce și-a propus. De numele lui se va auzi, chiar dacă unii se opun dezvoltării municipiului și investiției sale.