AFC Dunărea Călărași beneficiază de o altă investiție a C.J. Călărași, respectiv de o instalație de iluminat nocturn. VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Pandemia de coronavirus nu a împiedicat autoritățile locale din Călărași să înainteze cu lucrările de modernizare a stadionului din Călărași. Stadionul ”Ion Comșa” beneficiază de nocturnă, se precizează într-un anunț postat pe pagina de Facebook a clubului Dunărea Călărași, joi, 23 aprilie, la jumătate de an de la începerea proiectului. Lucrările de ridicare a primului stâlp al sistemului de iluminat adus de pe stadionul ”Valentin Stănescu” au început miercuri și s-au încheiat joi. 

La stadionul din Călărași s-au mai realizat investiții și anul trecut, după ce, acum două sezoane, oficialitățile locale au făcut tot posibilul ca stadionul să fie omologat în trei luni pentru meciurile de Liga 1. Suprafața de joc a stadionului beneficiază de instalație de degivrare, investiție susținută prin proiectele de modernizare care aparțin autorităților locale. CJ și Primăria Călărași doreau și construirea unui minihotel pentru fotbaliști, pe locația fostei săli de box și pregătire caiac canoe ce a fost incendiată.

Consiliul Județean Călărași vrea să amenajeze modern stadionul Ion Comșa de la Călărași

Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călăraşi, a făcut precizări cu privire la actualele lucrări și la planurile de infrastructură din perioada următoare.

”Primul stâlp de nocturnă a fost montat pe arena ’Ion Comșa’ din Călărași!

Instalaţia de nocturnă a fost adusă la Călăraşi cu titlu gratuit de la stadionul Valentin Stănescu, potrivit procesului verbal de predare – iar preluarea bunurilor transmise fără plată s-a încheiat, pe 29 martie 2019, de Consiliul Judeţean cu conducerea Clubului Sportiv Rapid Bucureşti.

«Continuăm investiţiile demarate în 2018 prin montarea instalaţiei de nocturnă la Stadionul Ion Comşa. Obiectivul propus este acela de a avea în perioada următoare o bază sportivă modernă, sigură şi eficientă, care să ridice Călăraşiul la un nivel de infrastructură sportivă, similar cu al marilor oraşe» – Eduard Grama, director- Direcția de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călăraşi… aflăm din comunicatul emis de Dunărea Călărași.

Dunărea Călărași, pe locul 12, la nouă puncte de ”zona roșie”

După 24 de etape, Dunărea Călărași ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 31 de puncte. Pe locul  2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, sunt la opt puncte în față, în timp ce ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât Dunărea Călărași.

Este posibil ca Federația Română de Fotbal să decidă continuarea sezonului de Liga 2 cu format play-off și play-out, iar atunci Dunărea Călărași se va afla în grupa pentru evitarea retrogradării și va lupta pentru menținerea în Liga 2. În grupa pentru promovare intră primele opt echipe din clasament, iar în cea a retrogradării vor fi celelalte zece echipe rămase active în această ediție de campionat.