Iulian Iacomi și Roxana Pațurcă sprijină sportul călărășean de performanță. Iată cum…

You must need to login..!

Embed Code

Astăzi 4 aprilie 2019, senatorul PSD Călărași Roxana Natalia Pațurcă și Iulian Iacomi, președintele organizației județene a PSD Călărași au adus la Călărași pe ministrul tineretului și sportului Bogdan Matei. Conducerea PSD Călărași, directori din deconcentrate ca Zanfir CristianLiviu Oltenacu, Marius Dulce, consilierii județeni Samoilă Ion și Sbârcea Marian, reprezentanți ai tineretului social democrat ca Marius Sbârcea și ai mediului privat ca Nicoleta Dănuleasa au participat la vizita de lucru a acestuia la Direcția de tineret și sport și la Clubul Sportiv Municipal Călărași. Conducerea Ministerului Tineretului și Sportului a controlat modul în care își desfășoară activitatea Direcția de Tineret și Sport din Călărași, apreciind pozitiv activitatea acesteia și găsind soluții pentru a muta sediul din spațiul de la parterul blocului C12 de pe strada Flacăra într-o locație adecvată. După aceea au vizitat spațiile din Clubul Sportiv Municipal unde dr. Chirilă Dumitru a prezentat condițiile unde se prepară masa sportivilor, cazarea acestora, și spațiile de pregătire unde sportivii canotori s-au pregătit și au obținut titluri mondiale. În holul hotelului Sport, ministrul și conducerea PSD au ținut celor prezenți o scurtă conferință, la care a participat conducerea Consiliului Județean Călărași prin președintele Vasile Iliuță. S-au prezentat eforturile depuse pentru obținerea performanțelor sportive ale CSM Călărași, câștigarea multor titluri europene și mondiale de sportivii de la secțiile de caiac-canoe, box, etc., vizavi de necesitatea unei corecte finanțări a acestora. Vasile Iliuță a prezentat solicitarea CJ de a se realiza o hotărâre de guvern prin care spațiile din Stadionul județean Călărași să revină Consiliului Județean, pentru ca acesta să poată finanța corect activitățile sportive ce se desfășoară acolo, din punct de vedere logistic. Ministrul a fost receptiv tuturor propunerilor acestuia, promițând luarea rapidă a măsurilor necesare, prin rectificare/ elaborare a unei noi hotărâri de guvern…VIDEO

După vizita la CSM, conducerea PSD Călărași și a ministerului s-au deplasat la Sala de Box a CSM unde li s-au prezentat tinerii sportivi care se antrenau, condițiile în care aceștia își desfășoară activitatea. Antrenorii călărășeni, frații Anghel Georgian și Anghel Valentin au prezentat ministrului cum au găsit punctul termic unde funcționează sala, și eforturile depuse pentru a-l reabilita. Ministrul impresionat de zecile de cupe naționale și europene câștigate de tinerii călărășeni a promis ca în maxim 2 săptămâni să vireze o sumă considerabilă de bani pentru modernizarea sălii de box. La toate propunerile venite din partea antrenorilor, senatorul PSD Roxana Pațurcă a promis că va susține prin inițiative legislative eforturile ministerului, care se vor întoarce în Călărași pentru a susține așa cum trebuie performanța sportivă. Antrenorii au mulțumit conducerii PSD Călărași Iulian Iacomi și Marius Dulce pentru sprijinul permanent dat și vizita de astăzi apreciind utilitatea acesteia. Tinerii sportivi, antrenorii s-au fotografiat în fața sălii de box cu politicienii PSD, și au răspuns pozitiv invitației senatorului Roxana Pațurcă de a vizita sediul Parlamentului României. Întâlnirea de astăzi a fost una dintre cele mai reușite realizări ale conducerii PSD venite în sprijinul susținerii performanței sportive din Călărași, antrenorii apreciind alte vizite ale aleșilor drept timide și nefinalizate pozitiv așa cum se așteptau…

La Sediul PSD Călărași, presei i s-a prezentat echipa cu care ministrul Bogdan Matei a vizitat mun. Călărași: Daniel Jianu, dorector general al Direcției de tineret și sport, doamna Adela Alexe, o prietenă a Călărașiului care a ajutat la promovarea sportului călărășean, Director la Complexul Sportiv Național Snagov, Andrei Nourescu, șeful Departamentului de promovare din cadrul ministerului. La întâlnirea cu conducerea ministerului au participat doamna Elena Mihăilescu, inspector general școlar Inspectoratul școlar Călărași. PSD a considerat ca județul Călărași trebuie să susțină performanța sportivilor iar colegii din minister trebuie să ajute la remedierea deficiențelor constatate. Roxana Pațurcă a prezentat Proiectul național România în mișcare, parte a Programului național de guvernare a PSD, prin care se încearcă motivarea a cât mai mulți tineri din clasele V- VIII dar și a cadrelor didactice dar și antrenorii care îi pregătesc către sportul de performanță.  Senatorul a prezentat preocuparea antrenorilor de a identifica cei mai valoroși tineri, mai talentați, mai performanți care să aducă rezultate astfel încât în județul Călărași să putem vorbi de un sport de excelență.

Ministrul a prezentat măsurile pe care le intenționează a le lua ca urmare a vizitei la Călărași. Bugetul  DTS Călărași este de 2 mild. lei din care 70% sunt salarii. Situația de la stadionul județean privind proprietatea asupra terenurilor/ clădirilor va fi rezolvată printr-o hotărâre de guvern. Investiții nu sunt suficiente deși patrimoniul este al doilea după cel al culturii. S-a vorbit despre descentralizare astfel încât DTS-urile vor intra în subordinea Consiliilor județene, iar cluburile sportive în subordinea Primăriilor, fără  le afecta activitatea. Ministrul și-a prezentat receptivitatea către inițiativele legislative prezentate de unii jurnaliști, pe care i-a invitat să le prezinte în scris pentru a le implementa. Acestea se referă la parteneriatul pubic-privat, la sponsorizarea activităților unor cluburi sportive de către investitorii cu potență financiară și avantajele pe care aceștia le pot avea ca urmare a performanței finanțate.

 

Ministrul a felicitat pe cei doi directori pentru rezultatele obținute și faptul că a fost impresionat de activitatea antrenorilor de la Complexul de box aparținând CSM.El a invitat pe directorul CSM la minister pentru a face finanțarea necesară utilării complexului de box, copiii călărășenilor meritând să aibe condiții optime desfășurării activităților performante demonstrate. Prin Programul România în mișcare, ministerul alocă o finanțare dublă ca anii anteriori…Programul se adresează copiilor nelegitimați sportiv, întrucât se urmărește identificarea celor performanți, pentru a forma o bază sportivă de selecție pentru sportul de performanță. Anul 2019 este preolimpic. Guvernul a alocat cu 95% sume mai mari ca anii anteriori, pentru a asigura toate condițiile necesare pregătirii sportive. S-a vorbit asupra prioritizării finanțării federațiilor sportive care și-au asumat obținerea de rezultate sportive foarte bune dar și privind interesul celor 48 de cluburi departamentale. S-a prezentat despre premierea rezultatelor europene recente, Campionatul european de lupte ce vor urma. Guvernarea PSD își propune ca România să intre pe harta evenimentelor majore sportive. Gazda în 2020 a Campionatului de fotbal european, dar și candidaturile depuse pentru alte campionate susținute de premierul Viorica Dăncilă au fost detaliate ca alte preocupări intense ale guvernului PSD.