Răzvan Ionescu: Premierul României instigă la ură și nerespectarea legii

You must need to login..!

Embed Code

În cadrul întâlnirii de astăzi 6 iulie, Răzvan Ionescu a dezbătut următoarele teme:

  1. Planul de relansare economică a României. Plagiat sau autentic? Oportunitatea și utilitate pentru români;
  2. Modul în care cetățenii percep acest plan;
  3. Reprezentativitatea partidelor politice, despre interimate și alegerile în cadrul partidelor politice;
  4. Îndemnul cetățenilor la nerespectarea unor decizii luate de Curtea Constituțională din România de către guvernul României.

Răzvan Ionescu: despre relansarea economică în România

„ Există un element straniu pe care nu l-am înțeles legat de momentul în care a fost lansat un astfel de program, pentru că nu suntem la începutul unui mandat prezidențial, nici la începutul unei guvernări, nici după alegeri când să spunem că un guvern nou își începe un mandat. Deci momentul relansării unui astfel de program ridică anumite semne de întrebare… L-am înțeles într-un final ca fiind un moment care marchează de fapt debutul în campania electorală să spunem a partidului National Liberal. În felul acesta l-aș putea asimila cu un program de guvernare, îl citim, vedem că lucrurile stau un pic altfel. Așa cum bine știți, acest plan de redresare economică, prevede investiții cumulate de aproximativ 100 miliarde de  euro, o sumă imensă. Ceea  ce mi se pare bine este că  aceste investiții reorientează oarecum economia de la consum  spre investiții…un pas pe care ar fi trebuit de mult să îl facem…”

Cum percepe românul planul de relansare…

„ Românul nu va simți bunăstarea acum. Vorbim de o generație următoare. Vă spuneam mai devreme că nu avem variante imediate, variante urgente. A fost acel program al IMM-urilor, unde fondul național de garantare al întreprinderilor mici și mijlocii, garantează dobânda către bănci a firmelor care primesc acest credit, însă din zecile de mii de firme care au depus către bănci rapoarte de finanțare, foarte puține au primit bani și ceea ce este cel mai important este ca au primit bani firme care erau bancabile oricum, și înainte de pandemie…”

Marcel Ciolacu face parte din programul de recuperare a României

„Mi se pare un pic întârziat momentul în care în PSD ar trebui să se organizeze  alegerile la nivel național. Ele trebuiau organizate de mult, pentru ca există aici o temporalitate. În momentul în care organizezi alegerile în interior până la organizarea alegerilor parlamentare trebuie sa existe un timp suficient, astfel încât să se decanteze în interiorul partidului vanitățile personale, să se estompeze anumite ambiții…”

 

Răzvan Ionescu: Premierul României instigă la ură și nerespectarea legii

„Am văzut și eu declarația prim-ministrului, care din punctul meu de vedere mi se pare periculoasă, impardonabilă o astfel de declarație…Este fără precedent o astfel de acțiune, nu am mai citit sau nu am mai avut vreodată în vreo țara europeana ca vreun prim-ministru, vreun ministru sau o persoană care ocupă o funcție oficială, să conteste o declarație a Înaltei Curți. Nu există așa ceva! Numai în România acum doua zile sau trei zile, prim-ministrul  susținut ulterior de câțiva lideri ai PNL a instigat populația României la nerespectarea legii…”