Virgil Dumbravă: Viitorul primar al mun. Călărași va avea o misiune grea. Avem datorii mari la bănci, care trebuiesc achitate…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

Fostul viceprimar Virgil Dumbravă critică administrația locală din mun. Călărași, condusă de Daniel Drăgulin. Orașul arată jalnic, și se arată starea spațiilor verzi care lipsesc sau sunt neîngrijite. În zona Big spațiul verde a devenit un maidan folosit de cetățeni care au făcut cărări pe spațiul verde. Pe treptele pieței acolo unde sunt jardienere de flori este o mizerie…Dumbravă a condamnat tăierile de copaci de pe strada Grivița și faptul că Primăria a pus în locul lor beton, fără a lăsa loc pentru plantat pomii. Pe strada Cuza Vodă, Sloboziei, București și altele ar trebui plantați arbori. Praful din oraș, temperaturile ridicate pot fi oprite prin plantări de arbori. Este nevoie de un proiect al spațiilor verzi, pentru împădurirea spațiilor verzi, acolo unde se permite, pentru a se îmbunătăți calitatea vieții. Plantarea de tei în municipiu ar îmbunătăți mult calitatea vieții.

Virgil Dumbravă: Circulația rutieră este jalnică în municipiu. În zona străzilor excavate unde lucrările sunt abandonate circulația nu este semnalizată. Dumbravă se întreabă ce fac cei 12 salariați de la Serviciul  Transport, ce face acea comisie de circulație din Consiliul Local…Călărășenii ocolesc cartiere întregi pentru că nu există semnalizare pentru drumurile înfundate, care sunt peste tot. Se dă exemplul lucrărilor de pe str Sf Nicolae la Piața Mare unde nu sunt semne de circulație care să reglementeze aceasta. Dumbravă se întreabă când se apucă actuala administrație de reconstruit Piața Mare. S-a promis aceasta de mult timp. De vreo 2 ani… Fie primăria are bani, fie nu are. Este posibil ca lucrarea să fi fost câștigată dar constructorul este impotent/ nu poate face nimic…La Bazar aceeași situație. Acum 2 ani s-au demolat garajele pentru a amenaja locația bazarului. Lumea a înțeles…dar s-a adus niște piatră și au crescut bălăriile. La bazar este o problemă importantă. Familii întregi trăiesc din acel comerț. Se vor asigura locuri pentru toți sau numai pentru unii, pe ochi frumoși. Nu este o hotărâre, o fermitate din partea Primăriei. Pot fi dezinformări, minciună…Au trecut 4 ani și primarul cred că s-a grăbit să promită reabilitarea cinema Victoria. Faptul că nu s-a putut apuca de lucrări este o explicație că s-a grăbit. Înseamnă că nu este proprietarul terenului…Nu are o acoperire legală. Mai mult ca sigur…

Ridicarea gunoaielor nu a fost rezolvată vreodată. Poate în zona mea observ o mai bună colectare, dar sunt factori care influențează. Se aduc mizerii ce nu se aduc la tomberoane. Cei de la case aruncă și mizeria de la porci, vegetația din curți. Este grav că după renovarea apartamentelor se aduce moloz. Poliția locală trebuie implicată și echipajele trebuie să aibe în consemn și ghenele de gunoi. Trebuia aplicată legea și sancționați cei ce o încalcă. Cei ce demolează și aruncă moloz pot afecta rezistența lucrărilor, nu au autorizație. Trebuie aduse containere speciale pentru astfel lucrări…Situația folosirii asistaților sociali este altă situație pe care primăria nu o mai poate controla. Cu cei 400 asistați se pot realiza mute lucrări. Lipsa lor de la muncă este justificată de scutiri medicale. Sunt semne de întrebare privind obținerea de scutiri medicale…Ei trebuie să participe la curățenia parcurilor, la săpat, cărat materiale, la spații verzi sau cimitire.

Situația economică a agenților de pe raza municipiului este grea. Abia acum vom vedea urmările. Oamenii și-au cheltuit resursele. Sunt mulți… Cei care au plecat în afară nu au calificări, dar trebuie să trăiască. Sper să nu asistăm la atacuri pe stradă. Sper ca economia să se dezmorțească și să se producă. Trebuie dat drumul la restaurante, la terase, la servicii către populație. Românii au o viață grea în străinătate. Ei au plecat cu girul, cu aprobarea guvernanților. Dacă plecau pe cont propriu, independent era alta situația. Dar în cazul lor statul trebuia să gestioneze situația. Oamenii au fost expuși la boli plecând în alte țări. Trebuia un control de către stat al contractelor, salarizării și condițiilor de muncă, dacă au înlesnit deplasarea. Cetățenii este posibil că nu au citit contractele. Ca atare au fost înșelați…Oamenii sunt plătiți după producție nu după numărul de ore muncite. Cred că asta s-a întâmplat…

Schimbarea conducerilor spitalelor din Călărași și Oltenița au fost apreciate ca fiind de apreciat dacă sunt înlocuiri cu oameni ce au expertiză. Dacă se pun în loc coafeze, salariați de la pompe funebre sau chelneri…ori bucătari…nu se poate așa ceva. Medicul să rămână acolo unde este nevoie de medic. Este nevoie de manageri cu experiența conducerii de spitale…Dacă nu este personal, posturile nu trebuiesc date lipitorilor de afișe. După părerea mea tot ce înseamnă servicii la Primăria Călărași trebuie restructurat. La Spații verzi nu se face treabă. Munca este subdimensionată, iar acest serviciu trebuie transformat în societate comercială, schimbat statutul pentru a face angajări și da salarii corespunzătoare. Orașul trebuie împărțit, iar salariații trebuie să aibe sectoare unde să se ocupe permanent de acestea. Oamenii acolo sunt muncitori dar trebuie reorganizare. Sera trebuie modernizată. Florile aduse pe spațiile verzi nu arată bine.

Direcția de proiecte europene trebuie analizată după rezultate. Sunt câteva persoane ce muncesc colo. Dna Trifu, dl. Deculescu muncesc. Nu cred că trebuie așa de mulți angajați. Mulți cred că nu știu ce fac, cu ce se ocupă. După rezultatele de până acum nu se poate doar aprobarea pentru o pistă de biciclete, stație pentru monitorizarea aerului sau cumpărarea unei bărci. Nu astea sunt proiectele. Trebuia asigurată finanțare pentru modernizarea străzilor din municipiu. Nu trebuia să facem împrumuturi de 70 mil lei și îndatorare pe termen foarte lung. De ce nu s-a accesatfonduri pentru asta?

Privind modul în care cetățenii trebuie să se implice, oamenii trebuie să meargă la vot. Dacă n se merge la vot înseamnă că în locul acelora merg cei cumpărați, ale căror voturi se cumpără. Nu trebuie să ne mai plângem de cum arată orașul. Viitorul primar va avea o misiune foarte grea. Nu va avea bani. Avem datorii de returnat la bănci. Viitorul primar nu va putea să facă ceva fără bani. Sursa de finanțare trebuie identificată de pe acum. Trebuie orientat către fonduri europene. Altfel nu se poate face nimic. Orașul se dezvoltă…dar nu corect, raportat la cerere. Singura zonă disponibilă este spre Slobozia. Nu cred că există vreo direcție pentru dezvoltarea orașului. Legat de drumuri, primăria trebuie să îmbunătățească condițiile de trai…a încheiat Virgil Dumbravă, fost viceprimar timp de 2 mandate la Primăria mun. Călărași.