Cuza Vodă: Primăria prezintă stadiul proiectelor…VIDEO

You must need to login..!

Embed Code

În acest an s-a început  renovarea sediului Primăriei, suntem în achiziție de materiale pentru a pava și pune flori, arbuști în curtea primăriei, inclusiv 2 fântâni arteziene. La Grădinița Călărașii vechi se lucrează la acoperiș și  până toamna se vor termina lucrările pentru a se muta acolo copiii preșcolari. Asfaltarea s-a întrerupt până la 15 mai din cauza pandemiei. S-a continuat de la 15 mai și se reia  cu refacerea spațiilor pietonale a șanțurilor, intrărilor auto. Până la toamnă lucrările se vor termina… S-a pus piatra și am pus și 1 km de asfalt, apoi alți 2 km până în drumul național, un drum util cetățenilor. S-a lucrat la monografia comunei cu dl prof. Țiripan. S-a adunat într-o carte toată istoria și tradiția localității, date despre eroii acesteia. Tradițiile locale s-au cam pierdut. Mai ales colindele. Lucrurile se vor reabilita odată cu finalizarea lucrărilor la Căminul cultural unde se vrea înființarea unui ansamblu de dansuri populare prin asociația din localitate. Privind gazele naturale sunt multe soluții, dar se așteaptă dispoziția prefectului.

 

Cele mai importante proiecte sunt și pentru fermieri. Există teren de alocat și se așteaptă și pentru aceasta avizul prefectului. Asociația comunelor are și ea un cuvânt de spus. Acolo conducerea primăriei dar și fermierii interesați pot participa pentru că au de învățat și pot demara împreună cu aceasta proiecte. Se poate învăța din experiența altor colegi. Seceta a afectat negativ agricultura. Fermierii au recuperat foarte puțin. Ei speră să poată fi despăgubiți după ce li s-au evaluat culturile. La canalizare s-a efectuat o evaluare cca. 90% și se așteaptă montarea unor  bazine. Instalația este făcută. În prezent se forează puțurile și se montează capsulele la canalizare. În timpul pandemiei s-au luat toate măsurile legale în special de dezinfecție a apei pentru a fi potabilă. Acum se igienizează spațiile verzi, și apoi se vor pietrui străzile acolo unde au fost lucrări pentru a fi aduse la starea inițială. Primăria așteaptă vești de a FDI către un viitor PNDL3. Este deja un proiect important pentru finanțarea asfaltării a 24 km de străzi, și se așteaptă doar decizia guvernului.

În viitor nu se va renunța la modernizarea regională a drumurilor pe relația Cuza Vodă  – Grădiștea – mun. Călărași. Aici Primăria vrea să dezvolte un proiect de asociere și dezvoltare a magistralei de drumuri pe această relație. Nu sunt bani dar împreună cu alte localități sau printr-un proiect regional se pot realiza drumuri, piste de iluminat. trotuare, iluminat. În timpul pandemiei s-au luat toate măsurile dispuse. Nu fost cazuri pozitive. Relația primăriei Cuza Vodă cu cetățenii este una puternic consolidată, bazată pe comunicare, respect reciproc. Este o relație descrisă de multă muncă și de proiecte ce așteaptă să fie finalizate sau începute.