Daniela Mihai denunță reducerea numărului de paturi din Spitalul Judean Călărași. Iată ce presupune aceasta…

You must need to login..!

Embed Code

Dr. ec. Daniela Mihai un om cu experiență profesională recunoscută în cadrul BCR și CJ,  manager interimar din 13 mai 2019 la Spitalul Județean de Urgență Călărași a prezentat ieri 30 iulie, consilierilor județeni, situația nedorită creată de CAS de asigurări prin care se dorește luarea 21 paturi de la SJU Călărași și 10 de la Spitalul Oltenița.  S-a prezentat activitatea zilnică a unui manager de spital ce presupune aceasta.

Pe 17.07.2019 CAS Călărași a analizat pe ultimii 3 ani gradul de operativitate, nr. de acoperire cu medici și durata de utilizare a paturilor a dispus reducerea nr de paturi contractabile de la 470 la 449, adică reducerea a 21 de paturi. Și de la Spitalul orășenesc Oltenița s-au dispus reduceri de 10 paturi. Aceasta înseamă bani, pe care SPITALUL NU-I MAI PRIMEȘTE . Banii sunt destinați platei salariilor medicilor, asistentelor medicale, plus cheltuielile de zi cu zi…medicamente, materiale sanitare, curățenie, prestări servicii, alimente…Reducerea a fost stabilită de CAS și DSP. Datele de intrare au fost cele raportate pe 2016, 2017, 2018. Analiza cadrelor medicale a fost în schimb cea din 2019. Nu se poate să fie folosite date cu variabile diferite a prezentat dr. Daniela Mihai…raportat la analiza matematică. Ea a prezentat cum condițiile de analiză ale CAS sunt incompatibile cu bugetul stabilit pentru 2019, în condițiile unor reduceri de 149 000 ron, și a unei situații grele, cu arierate neplătite din ianuarie 2019.

Doamna Mihai a prezentat detaliat greutățile prin care acest spital există…S-a cerut tratarea cu respect a situației dlui consilier Madgearu, și celor prezenți pentru ca Împreună pentru România să se deblocheze această situație. S-a solicitat o Comisie tripartită națională, formată din ordonatorul principal de credite, respectiv CJ Călărași, Comisia Națională a asigurărilor și Ministerul Sănătății. Nu e o problemă locală ci națională lipsa unor medici cum ar fi pediatri, cardiologi sau neurologi ATI, medicii preferînd să lucreze în cabinete personale. S-au prezentat eforturile de angajare a unor medici. Din noiembrie 10 medici trebuie să se prezinte la SJU Călărași. Pentru asta ei au nevoie de paturi…Peste 150 prezentări sunt zilnic la UPU. Munca nu este simplă într-un spital de urgență cu un nr. mic de medici…

În condițiile în care mulți medici fac naveta, se impune ca acestora să li se asigure condiții de muncă corecte desfășurării actului medical. Sistemul nu este perfect dar medicii trebuie tratați la nivelul lor intelectual. Ei merită respect pentru rezultatele lor a arătat doamna manager. Există încredere în medici, chiar dacă sunt unele întîmplări, a descris  aceasta, vizavi de iubirea de oameni descoperită de medici la Spitalul Județean din Călărași. Sunt puține lucruri de făcut pentru spital. Asta asugur ca manager. Trebuie să asigurăm buni practicieni. Vreau sprijinul dvs. Să reduc cheltuielile, să fim eficienți și să controlăm siguranța pacienților și creșerea actului medical. Nu putem da vina pe sistem…pe doamna prim ministru care se luptă pentru țară sau pe miniștriii de finanțe ori ai sănătății. Cu oamenii deștepțti de la CJ trebuie să depășim să analizăm această situație. S-a cerut sprijinul grupului PSD pentru a susține interesele spitalelor din județ. Daniela Mihai a fost aplaudată în ședința Consiliului Județean, lucru extrem de rar în istoria acestei Instituții.